Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Yazarlar
Print Al
Eğitim Yönetim Sisteminde Başarı



Eğitim, birey ve toplum hayatında olduğu gibi kurumlarında vazgeçilmez temel süreçlerinden biridir. İşletmelerin başarısında eğitimin tahmin edilenden daha büyük bir etkisi ve payı vardır. Amerika’da kurumsal eğitimlerde çalışan başına düşen ortalama yıllık tutar bin (1.000) doların üzerindedir. Büyük kurumsal firmalarda bu rakam daha da artmaktadır.


Çalışanların görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirebilmeleri için sahip oldukları bilgi, beceri ve davranışların işin gerekleri ile uyumlu olması gerekmektedir. Bu uyum ancak iyi kurgulanmış bir eğitim yönetim sistemi ile sağlanabilir.


Başarılı bir eğitim yönetim sisteminde;
1. Kuruluşun yaptığı iş göz önüne alınarak, o işin başarılı bir şekilde yapılabilmesi için yönetici ve çalışanların sahip olması gereken bilgi beceri ve davranışların neler olduğunun tam olarak belirlenmesi,


2. Belirlenen yetkinlikler ile çalışanların karşılaştırılması, çalışanların ihtiyacı olan eğitimlerin belirlenmesi,


3. İhtiyaç duyulan alanlar ile ilgili eğitim kapsam ve içeriklerinin belirlenmesi ayrıca, eğitimler ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli planlamaların yapılması,


4. Planlanan eğitimler ile ilgili eğiticilerin seçilmesi, ihtiyaca göre kurum içi veya kurum dışı eğiticiler kullanılabilir,


5. Uygun bir eğitim mekânının oluşturulması, eğitim mekânı kurum içinde ve dışında uygun bir yerde olabilir. Kurum dışı eğitimler tercih edilmelidir.
6. İyi bir eğitim organizasyonunun yapılması ve eğitimlerin gerçekleştirilmesi,


7. Eğitim etkinliğinin değerlendirilmesi ve sonuç raporunun hazırlaması, eğitimlerin işe katkısının ölçülmesi,
8. Bir eğitim veri tabanı oluşturulması ve eğitim verilerinin sağlıklı olarak tutulması,


9. Eğitimlerin etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması için yapılması gerekenlerin değerlendirilmesi konusunda diğer yöneticiler ile ortak çalışmalar yapılması.


10. Eğitim yönetim sisteminin en az yılda bir defa bir bütün olarak gözden geçirilmesi ve varsa gerekli revizyonların ve iyileştirmelerin yapılması ile sağlanır.


Eğitim iş hayatının dolayısı ile kuruluşların vazgeçilmez insan kaynakları süreçlerinden biridir. Eğitimin başarılı olması demek, çalışanın başarılı olması demektir. Çalışanın başarılı olması demek, kuruluşun başarılı olması demektir. Başarı iyi yapılandırılmış, planlı ve ihtiyaca yönelik sürekli eğitimler ile sağlanabilir.


Niyazi Altınışık ile iletişim kurmak için e-mail adresi: niyaziik@gmail.com
Yazarın Diğer Yazıları
Başarılı İnsan Kaynakları Politikanız Var mı?
Verimli Toplantı Yapmanın Kuralları
Kurumsal Yönetimin Tarihsel Gelişimi
Sosyal Sorumluluk Projeleri Şirketinize Ne Kazandı
<<  1 >> 
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.