Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Emlak sektöründeki düşüş yatırımcılara yarıyor

12 Aralık 2023 Salı::

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, satış hareketliliğin durma noktasına geldiği emlak piyasasında fiyatların hızla düştüğünü ve yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Son yıllarda ekonominin dalgalı bir şekilde ilerlemesi özellikle emlak ve otomobil sektörü olmak üzere birçok alanda fiyatların yükselmesine sebep oldu. Geçtiğimiz yıllarda artan talep sebebiyle tavan yapan emlak sektörü, talebin düşmesiyle eski günlerini arar oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yıllık bazda açıkladığı verilerde konut satışının düşüş yaşadığı açıklanırken, bu durum sektörel yatırımcıları da kararsızlığa itti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, fiyatlardaki düşüşün değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu dile getirdi. Özellikle tatil bölgelerinin ve büyük şehirlerin yatırım yapmak için büyük fırsat taşıdığını ifade eden Duman, “Beklenilenin üzerine, adeta bir balon gibi şişen emlak fiyatları talebin azalmasıyla önce durdu, ardından düşüşe geçti. Fiyatlar yatırım yapmak isteyenler için çok iyi bir duruma geldi. Büyükşehirlerdeki düşüş tatil bölgelerine de yansıdı. O yüzden ev konut alıp yatırım yapmanın tam zamanı” dedi.

“Yatırımcılar ellerini çabuk tutsun”

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, emlak sektöründeki fiyatların son durumu hakkında detaylı bilgiler verdi. Pandemi döneminde yeni konut yapımının çok azaldığını, bu sebeple mevcut konutların talebi karşılamadığı için fiyatların yükseldiğini dile getiren Duman, işlerin tersine döndüğünü söyledi. Konut fiyatlarının beklenilenden daha fazla düşüşe geçtiğini belirten Duman,

Balon gibi şişen fiyatların sonunda ucuzlama yaşanacağını bekliyorduk, nihayet beklediğimiz oldu ve yatırım yapmak isteyenler için çok güzel fırsatlar oluştu. Özellikle tatil bölgelerindeki konutların ucuzlaması yatırım yapmak isteyenleri cezbedecek bir hale geldi. Geçtiğimiz yıllarda konut fiyatları artarken, yapı malzemeleri ve işçilik maliyetleri de artmıştı. Sektördeki darlık, konutları maliyetinden daha ucuz bir hale getirdi. Yeni bir konut inşa etmekle hazırını almak neredeyse aynı fiyata geliyor. Bu ucuzlamaya yeni Kentsel Dönüşüm Yasası’nın da etkisi var tabi ama büyük şehirlerdeki ucuzlamayı tatil bölgelerinin de takip etmiş durumda olduğunu görüyoruz. Yani yatırım yapmanın tam sırası. Önümüzdeki süreçte fiyatların yeniden yükseleceği öngörüldüğü için yatırımcılara ellerini çabuk tutmaları gerektiğini belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.