Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Yazarlar
Print Al
Sosyal Sorumluluk Projeleri Şirketinize Ne Kazandı



Dünyamız her alanda hızla büyümekte, bu büyüme birçok problemi de birlikte getirmektedir. Nüfus artışı, sanayi, çevre kirliliği, çatışmalar, suçlarda artış, eğitimsizlik, yoksulluk ve benzeri, sorunları daha da çoğaltmak mümkündür. Hükümetler bu problemler ile başa çıkmakta ve çözüm bulmakta zorlamaktadır. Bu nedenle toplum problemlerin çözümü konusunda gönüllü kişi ve kuruluşlardan katkı beklemektedir.

Şirketler faaliyet gösterdikleri ülkelerin kaynaklarını kullanarak değer (kar) oluşturmaktadır. Vatandaşlar şirketlerin elde ettiği bu değerin cüzi bir kısmının toplumun ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılmasını istemekte, işletmelerin kültüre, tarihe ve sosyal olaylara duyarlı olmasını arzu etmektedir. Toplum bu konularda çalışma yapan, proje gerçekleştiren, problemlerin çözümüne katkıda bulunan firmalara ve ürünlerine daha çok itibar göstermektedir.
Firmaların gecikmeden bir proje grubu oluşturması, kuruluşlarının neler yapabileceği konusunda alternatif projeler belirlemesi ve belirlenen bu projelerden birini hayata geçirmeleri kendilerine çok yönlü fayda sağlayacaktır.

Bu vesileyle şirketler; tüm kişi ve kuruluşların görevi olan sosyal problemlerin çözümüne katkıda bulunacak, kültür ve tarihin gelecek kuşaklara aktarılması görevini yerine getirmiş olacak, firmalarını, ürün ve hizmetlerini tanıtma fırsatına kavuşmuş olacaklar.


Niyazi Altınışık ile iletişim kurmak için e-mail adresi: niyaziik@gmail.com
Yazarın Diğer Yazıları
Başarılı İnsan Kaynakları Politikanız Var mı?
Eğitim Yönetim Sisteminde Başarı
Verimli Toplantı Yapmanın Kuralları
Kurumsal Yönetimin Tarihsel Gelişimi
<<  1 >> 
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.