Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Yazarlar
Print Al
Rüzgâr Anadolu’dan esiyor



Memlekette çok büyük paradigma (zihinsel kalıp) değişimleri yaşıyoruz. Yıllar yılı horlanan ve adam yerine konulmayan ‘Anadolu İnsanı’ genlerinde tabiî olarak var olan ‘Hizmetkâr liderlik’ vasfını uygulama imkânı buldukça kaynaklarımızı daha etkili ve verimli kullanmaya başladık.
Anadolu içlerinden kopup gelen ‘üretim hamlesi’ ülkemizin dünya çapında yaşanan krizlerden az etkilenmesini sağlamıştır. Çünkü Anadolu’da Rahmetli Özal’dan sonra filizlenen ve O’nun gerek maddî ve gerekse manevî bakımdan desteklediği ve ‘Orta Direk’ tabir ettiği şirketler, üzerlerindeki yıllarca biriktirilen ‘Ölü toprağı’ndan kurtulunca ülke ekonomisi krize dayanıklı bir yapıya kavuştu. Bu şirketlere yıllar süren gayretlerle ‘İhracat’ı öğreten, Türk Lirasını konvertibl hale getirerek onları dünyaya açan politikaların mimarı Özal’dan sonra, bu politikaları uygulamada gerçekten büyük başarılar gösteren AK Parti hükümetleri ülkemizi gerçek anlamda küresel ekonominin itibarlı bir üyesi haline getirdiler.
Özel sektörde yaşanan bu başarıların kamu sektöründe de aynen yakalanması çok enteresan bir durumdur. Mesela Merkez Bankası Anadolu çocuklarının elinde dünyanın tecrübesinden yararlanmak istenilen bir kuruluşu konumundadır. Birçok hava yolu şirketleri iflas etmek durumunda kalırken Türk Havayollarının gösterdiği performans dillere destandır.

TOKİ’de ulaşılan sonuçlar bütün dünyayı bu arada bizim kuşağı da şaşkına çevirmiştir. 1980’lı yıllarda ülkenin beşyüzbin olan konut açığının kapatılmasının mümkün olamayacağı paradigması çoktan kafalardan silindi.
Bütün bu olan?bitenler esnasında birtakım hataların olmaması eşyanın tabiatına aykırıdır. Malum çalışmayan memur hata da yapmaz. Ancak yapılan hata ve yanlışların üzerine de kararlılıkla gidilmesi ve uygulamaların her alanda şeffaflaşması ilerisi için büyük ümit vermektedir.

Memleketimizi düştüğü ‘Bizden bi nane olmaz abicim!’ çukurundan çıkarmak için canla başla çalışan herkese can-ı gönülden teşekkür ediyor, işleri sadece Anayasa Mahkemesine dava açmakla sınırlanmış bulunanları da ‘Kurultay’larıyla baş başa bırakıyorum.


Resul İzmirli ile iletişim kurmak için e-mail adresi: resul.izmirli@yeniyuzyil.edu.tr
Yazarın Diğer Yazıları
Kral öldü, yaşasın yeni kral!
Siz hiç “İş lideri” gördünüz mü?
‘Teknoloji’ tamam da,ne kadar?
Sus bakiiim, uslu ol!
Potansiyel enerjiyi kullanmak
“Şirket erozyonu” nasıl önlenir?
Sıcak başıma vurmuştur!
Güreşin de tadı kaçtı!
Yalınayaklar Hareketi
Bilmem anlatabildim mi?
<<  1 | 2 | >> 
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.