Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

1 haftada yüzde 25 arttı

11 Şubat 2017 Cumartesi::

Beyaz eşya ve mobilyaya getirilen vergi indirimi satışlara doping oldu. Kampanyalarla birleşince mobilya satışları yüzde 55, beyaz eşya satışları ise yüzde 25 oranında arttı

Yazı Boyutu : A A A A

30 Nisan'a kadar mobilyada KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e inmesi, beyaz eşyada ise ÖTV'nin sıfırlanması iki sektördeki satışları coşturdu. İndirimin üzerinden sadece bir hafta geçmesine rağmen satış artışı bazı kategorilerde yüzde 55'e kadar çıktı. Boydak Holding CEO'su Ertunç Laçinel, "Bellona markamızda vergi indiriminin üzerine yüzde 15 ek indirim yapınca satışlarımız yüzde 30 arttı. İstikbal'de talep artışı yüzde 50'yi bulurken, Mondi'nin satışları ise yüzde 55 oranında arttı" dedi. En çok oturma grupları ile yemek ve yatak odalarına talebin yüksek olduğunu dile getiren Laçinel, talepteki bu artışın perakende ile aynı anda üretim birimlerine de yansıdığını belirterek, "Mevcut üretim planlarımızı revize ettik. Bu şekilde üretim ve ekstra istihdamın önü açıldı" diye konuştu.

İLK HAREKET BEYAZ EŞYADA
TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan ise ÖTV indirimlerinin devreye girmesiyle birlikte, ilk hareketliliğin büyük beyaz eşya grubunda yaşandığını söyledi. "Büyük beyaz eşya satışlarımızda ilk haftada yüzde 10'luk artış yaşandı. 30 Nisan'a kadar sürecek indirimin, küçük ev aletlerine de pozitif yansımasını bekliyoruz" diyen Gürcan, bu indirim kararını ek avantajlarla da destekleyeceklerini kaydetti.

BEYAZ EŞYADAKİ SATIŞ 600 BİNİ BULUR
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Güler, "Tam sektörün yavaşladığı ve durma noktasına girdiği bir anda büyük bir ekosistem ayağa kalkmış oldu" dedi. Sektörde buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırında aylık ortalama satış adedi 550 bin. ÖTV teşviki gelmeseydi 550 bin rakamının 400 bine düşeceğinin altını çizen Güler, "Bu teşvikle beraber beyaz eşya satışları aylık 600 bin adede çıkacak. Satışların yüzde 50 artmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İNTERNETTE SATIŞLAR YÜZDE 30 YÜKSELDİ
İndirimler sadece bayileri değil internet üzerinden satışları da artırdı. GittiGidiyor'un Genel Müdürü Öget Kantarcı, yüksek kur ve hızlı değişen gündem gibi etkenlerle alışverişi erteleyen tüketicinin vergi indirimleriyle harekete geçtiğini belirtti. İlk hafta itibarıyla beyaz eşya satışlarında yüzde 25, mobilyada da yüzde 30 artış olduğunu ifade eden Kantarcı, şubat ayında klima satışlarının da yüzde 35 oranında arttığını söyledi.

EN ÇOK ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE SATILDI
n11.com Satış Direktörü Örpen Koçak ise bir önceki haftaya göre özellikle beyaz eşya grubunda ve elektrikli süpürge satışlarında yüzde 15'e yakın bir artış kaydettiklerini söyledi. Koçak, devam eden kampanyalarla satış artışlarının yüzde 25'e ulaşmasını beklediklerini, bunun markalara da fayda sağlayacağını kaydetti.

Kaynak: , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.