Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Birand'ı Kaybettik

18 Ocak 2013 Cuma::

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand vefat etti...
Vefatının ardından söylenenler ve açıklamalar.

Yazı Boyutu : A A A A

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, safra kesesindeki stent değişimi için geldiği Amerikan Hastanesi'nde ameliyat oldu. Dün safra kesesindeki stent değişimi için ameliyat olan Mehmet Ali Birand'ın oğlu bugün akşam saat 18:29'ta hayata gözlerini yumdu. Açıklama doktorlarla birlikte kameralar karşısına geçen Birand'ın oğlu Umur Birand'dan geldi...

Umur Birand: Bir çok ameliyat sonrası babamın kalbi durdu. Yapılan operasyonlara rağme babamı kurtaramadılar. Malesef babamı kaybettik. Acı çekmediğini düşünüyorum. Başarılı bir ameliyat oldu. Hiç beklenmedik bir şekilde kaybettik. Babam 71 yaşındaydı. Son elektriğine kadar ben ve annem yanındaydık. Tüm arayanlarada teşekkür ediyoruz. Sizi mahçup ettik ki babamı tekrar karşınıza getiremedik. Hepimizin başı sağolsun.

HASTANEDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hastamız Mehmet Ali Birand, safra yollarına yönelik geçirdiği girişimi izleyen dönemde gelişen kardiyak yetmezlik sonrasında yapılan tüm müdahalelere cevap vermemiş ve saat 18:29'da kaybedilmiştir."

SEVENLERİ HASTANEYE KOŞTU

Birand'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak isteyen çok sayıda seveni, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'ne geldi.

Ertuğrul Özkök, Ali Kırca, iş adamı Rahmi Koç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile aralarında Kanal D çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi, hastaneye gelerek, Birand'ın yakınlarından ve doktorlarından bilgi aldı.

Kanal D: Onu çok özleyeceğiz

Duayen Gazeteci Mehmet Ali Birand vefat etti. Birand'ın vefatıyla ilgili Kanal D'den açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

Kanal D Haber Grup Başkanı ve Ana Haber anchormenimiz; duayen gazeteci, sevgili Mehmet Ali Birand aramızdan ayrıldı.

İşine ve sevdiklerine olan tutkusunu, ekipler yetiştirmesini ve hayatı dolu dolu yaşamasını her zaman örnek aldığımız Mehmet Ali Birand, hepimizin ağabeyi, arkadaşı, sevgi ve saygı duyduğu kıymetlisiydi. Onu çok özleyeceğiz.

Ailesinin, yakınlarının ve medya dünyasının başı sağolsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...

Gazeteci Mehmet Ali Birand, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oğlu Umur Birand, babasının saat 18.29 sıralarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sevenleri, gazeteciler ve siyasiler usta gezetciyi böyle yorumladı

ABDULLAH GÜL

Birand, Türkiye'nin önemli meseleleri konusunda açık sözlülükle savunduğu fikirleriyle; sevilen, sayılan, yeri doldurulamayacak bir gazeteci ve haberciydi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kanal D Haber Grubu Başkanı Mehmet Ali Birand'ı renkli kişiliği, kendine has üslubu, cesareti, bilgisi, tecrübesi, başarılı meslek kariyeri, yetiştirdiği değerli gazeteciler ve Türkiye'nin önemli meseleleri konusunda açık sözlülükle savunduğu fikirleriyle; sevilen, sayılan, yeri doldurulamayacak bir gazeteci ve haberci olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajında, Birand'ın vefatından derin bir üzüntü duyduğunu belirten Gül, şunları kaydetti:

''Dünden bu yana devam eden umutlu bekleyişin ardından, bugün maalesef Mehmet Ali Birand'ı kaybettik. Türkiye'nin başı sağolsun.

Mehmet Ali Birand, renkli kişiliği, kendine has üslubu, cesareti, bilgisi, tecrübesi, başarılı meslek kariyeri, yetiştirdiği değerli gazeteciler ve Türkiye'nin önemli meseleleri konusunda açık sözlülükle savunduğu fikirleriyle; sevilen, sayılan, yeri doldurulamayacak bir gazeteci ve haberciydi.

Gazeteciliğin ve televizyon haberciliğinin sembol ve öncü ismi Mehmet Ali Birand, köşe yazıları, haber programları, dünya çapında ses getiren röportajları, yakın tarihimizi aydınlatan belgeselleri ve yazdığı kitaplarla Türk basınında fark oluşturulmuştur.

Yakından tanıdığım ve büyük değer verdiğim duayen gazeteci Mehmet Ali Birand'ı her zaman saygı, sevgi ve takdirle hatırlayacağız.

Kendisine Allah'tan rahmet, Birand ailesine ve Kanal D ailesine, sevenlerine, basın dünyamıza başsağlığı diliyorum.''

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Birand'ın ölümü sonrası başsağlığı mesajı yayımladı...

Erdoğan mesajında, "Birand, geriye bıraktığı eserleriyle daima seçkin ve saygın bir gazeteci olarak hatırlanacaktır" dedi.

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın ölüm haberi sonrası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başsağılığı mesajı yayımladı. Birand'ın eserleriyle saygın bir gazeteci olarak hatırlanacağını vurgulayan Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Medyamızın önemli simalarından Mehmet Ali Birand'ın vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum.

Mesleğine tutkunluğu, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle, meslektaşlarının yanı sıra, okurlarının ve izleyicilerinin de takdirine mazhar olan Sayın Birand, geriye bıraktığı eserleriyle daima seçkin ve saygın bir gazeteci olarak hatırlanacaktır.

Mehmet Ali Birand'a Allah'tan rahmet; ailesine ve medya camiamıza sabır ve metanet diliyorum."

Saat: 23:00'te Kanal D'ye canlı olarak telefonla bağlanan ve Deniz Arman'a konuşan Başbakan Erdoğan, Birand'ın vefatıyla ilgili şunları söyledi:

Öncelikle sayın Birand'ın vefatından dolayı müteessir olduk. Birand'a Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

KOKOREÇ ANISI

Birand'la hukukumuz çok çok eski. 32. Gün programı vesilesiyle tanımıştım kendisiyle. Belediye başkanlığı döneminden beri tanışırız. Haydarpaşa lisesindeki programımızı hiç unutamam. Defalarca söyleşi yaptık. Kimyalarımız uyardı. Yaptığı söyleşilerden çok zevk almışımdır. Son söyleşimizde 28 Şubat belgeseli için AK Parti Genel Merkezi'ne gelmişti. Akşam yemeği yedik orada. Bu yemeğin bir anlamı vardı. Seçim öncesi programımız vardı. Yemek yiyelim dedim. Benim menüm "kokoreçtir" dedim. Meğer o da kokoreçi çok severmiş, bunu böylelikle öğrendim.

Mesleğini çok seven biriydi. Özel sohbetleri habere dönüştüren biriydi.

"ERDOĞAN'LI YILLAR" BELGESELİ YAPACAKTI

"Erdoğan'lı Yıllar" diye bir belgesel yapacaktı, benden de söz almıştı ama malesef olmadı.

BENİ ARAYIP HELALLİK İSTEDİ

Gazeteciliği dışında belli hassasiyetleri olan biriydi. 2011 yılında ciddi bir ameliyat geçirdi. Ameliyat öncesi beni aradı. Senden helallik istiyorum, dua istiyorum dedi. Duanın gücüne inanan, önem veren bir insandı. Hatta ben de dedim ki, sabah kalktığımda eşimle ben dua edeceğim dedim. Dua isterken bile sempatikti. Medyamız açısında acı bir kayıptır. Hepimiz şüphesiz öleceğiz. Kimimiz nasıl nerede öleceği belli değil. Medyamımızın da başı sağolsun diyorum. Eşine sabr ve metanet temenni ediyorum.

YORGO PAPANDREU

Yunanistan eski başbakanlarından Yorgo Papandreu, gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ''Türkiye ve dünya için hissedilir bir kayıp'' olduğunu belirtti.

Papandreu, Birand'ın vefatının ardından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Bugün, yetenekli gazeteci ve ilham verici insan Mehmet Ali Birand'ın kaybını üzüntüyle öğrendim. Ailesine ve dostlarına başsağlığı dilerim. Mehmet Ali'nin kaybıyla mantıklı, mizah yanı güçlü, sevgi ve merhamet dolu bir sesi kaybettik. Bu Türkiye ve dünya için hissedilir bir kayıptır. Mehmet Ali, Türk-Yunan yakınlaşmasında yapıcı ve destekleyici bir rol oynadı.''

Eski Başbakan açıklamasının sonunda Birand'ın Yunanistan'ın ve kendisinin çok iyi bir dostu olduğunu ifade ederek, ''Onu çok özeleyeceğiz.''

CEMİL ÇİÇEK

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kanal D Haber Grubu Başkanı Gazeteci Yazar Mehmet Ali Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Çiçek, basın dünyasının değerli ismi Birand'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirttiği mesajında, şunları kaydetti:

''Yazılı basında gösterdiği başarıyı, televizyonculukta da devam ettiren ve yaptığı 32. Gün programı ile haberi bütün boyutlarıyla izleyiciye aktaran basın dünyamızın duayen ismi merhum Birand'ı sevgiyle hatırlayacağımızı ifade etmek istiyorum.

Çalıştığı kurumlara ufuk kazandıran merhum Birand'ın, sorgulayıcı habercilik yöntemiyle her zaman hatırlanacağını biliyorum. Yetiştirdiği gazetecilerle basın dünyamıza nitelik kazandıran merhum Birand'a Allah'tan rahmet, değerli yakınlarına ve basın dünyamıza başsağlığı diliyorum.''

KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal D Haber Grubu Başkanı Mehmet Ali Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajında, özgür basın, özgür yayıncılık ve özgün haberciliğin önden gelen ismi Birand'ın vefatını derin bir üzüntü ile öğrendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Halkın doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı çabasıyla, hayaliyle dünyamızdan ayrılan Mehmet Ali Birand'ın hayalinin birgün gerçekleşmesi dileğiyle usta gazeteci Birand'a rahmet, ailesine, basın dünyasına ve Türkiye'ye başsağlığı diliyorum.''

SÜLEYMAN DEMİREL

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefat eden Mehmet Ali Birand için ''Yeri doldurulmaz bir insandır. Benim için öyledir, herkes için de öyledir'' dedi.

Demirel, gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand'ın vefatının ardından Kanal D'nin canlı yayınında, çok üzgün olduğunu ifade ederek, kendisiyle en uzun çalışan siyasetçilerden biri olduğunu söyledi.

Birand'ın çok değerli bir gazeteci, çok değerli bir insan, çok değerli bir arkadaş ve vatansever bir insan olduğunu kaydeden Demirel, ''Milletimiz çok değerli bir evladını kaybetti. Kendisi çok değerli hizmetlerde bulunmuştur. Bütün Türk basınına, milletimize, ailesine, onu sevenlere, arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Yeri doldurulmaz bir insandır. Benim için öyledir, herkes için de öyledir'' diye konuştu.

BÜLENT ARINÇ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehmet Ali Birand'ın vefatıyla ilgili, çok üzgün olduğunu söyledi.

Arınç, "Türkiye için çok önemli bir isimdi. Demokrat bir gazeteciydi. Böyle kısa bir süre içerisinde hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzdü. Ailesine, çalışma arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum." dedi.

Mehmet Ali Birand'ın cenazesinin cumartesi günü toprağa verileceği bildirildi.


Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın cenazesinin cumartesi günü toprağa verileceği bildirildi.

Kanal D Haber Koordinatörü Süleyman Sarılar, VKV Amerikan Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmet Ali Birand için cumartesi günü öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenleneceğini söyledi.

Sarılar, Birand'ın, kılınacak cenaze namazının ardından Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanına defnedileceğini kaydetti.

Bu arada, Hasan Cemal, Taha Akyol ve Güneri Civaoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci, VKV Amerikan Hastanesi'ne geldi

Kaynak: Yönetim Haber , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.