Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İstanbul Airport City için yarış başladı

19 Mart 2017 Pazar::

Küresel yatırımcılar; bünyesinde oteller, ofisler, alışveriş merkezleri, sosyal tesisler, hastaneler, okullar, fuar ve sergi mekânlarını barındıracak İstanbul Airport City’de yer kapmak için şimdiden harekete geçti.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye’nin dünya çapındaki mega projeleri arasında yer alan 3. havalimanı, küresel yatırımcıların da radarında. İstanbul Yeni Havalimanı projesi içinde yer alacak alışveriş ve yaşam merkezi İstanbul Airport City, Cannes’da düzenlenen MIPIM fuarında uluslararası yatırımcıların karşısına çıktı. 100’ü aşkın uluslararası yatırımcı, İstanbul Airport City hakkında detaylı bilgi aldı. İGA Havalimanı İşletmesi AŞ İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, “İstanbul Airport City; oteller, ofisler, alışveriş merkezleri, sosyal tesisler, hastaneler, okullar ve sergi olanaklarıyla sürdürülebilir bir tasarıma sahip olacak. Uluslararası gayrimenkul yatırımcılarının dikkatini, tekrardan Türkiye’ye çekecek. Yabancı yatırımcıların enerjisini düşürecek her türlü bürokrasiyi kaldıracağız. Bütün alanlarımız kiralık. Metro hattına doğrudan bağlantısı olan alışveriş ve yaşam merkezi, çok sayıda markaya ev sahipliği yapacak. 10,5 milyon metrekarelik Airport, 6 milyar avroluk bir yatırım. Bu projeyi yeni tanıtıyoruz. Bundan sonra ilgi ve talebi göreceğiz” dedi.

5 BİN KİŞİLİK CAMİ
İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin ise şunları söyledi: Hesaplamalara göre Kanal İstanbul’un etrafında yaklaşık 1,5 milyonluk bir popülasyon yerleşecek. Bu projenin de İstanbul Yeni Havalimanı ile etkileşimi olacak. Her iki proje, birbirine katkı sağlayacak. İstanbul Airport City projesinde elini çabuk tutan yatırımcı çok büyük avantajlar sağlayacak. Hastane ile ilgili görüşmeler sürüyor. Biz yatırımcıya yeri teslim edeceğiz. Onlar da işletecekler. 5 bin kişilik bir caminin de hazırlıklarına başlıyoruz. Gayrettepe metro hattıyla İstanbul Airport City’ye 25 dakikada ulaşılabilecek. Kuzey Marmara Otoyolu ile D20 otoyolu da bu bölgeden geçiyor. Projenin üçüncü köprü bağlantısı, hızlı tren ve kuzeyinde deniz limanı bağlantısı da var. Konsept yeme içme üniteleri bulunacak. Değişik kültürlerden insanlar, bu projede buluşacak. İstanbul Yeni Havalimanı ve İstanbul Airport City ile İpek Yolu’nu bu defa havadan kuracağız. Orası kültürlerin, ticaretin el değiştirdiği bir merkez, stratejik bir platform olacak.

DÜNYADAKİ EN BÜYÜK TAŞINMA OPERASYONU
Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na taşınmanın, dünyanın bu anlamda en büyük operasyonu olacağını söyleyen Mehmet Kalyoncu “Bugüne kadar 30 milyon yolcu kapasitesi olan bir havalimanı taşınmış. Biz 60 milyonluk bir operasyonu taşıyacağız. 2018’in ilk çeyreğinden itibaren Atatürk Havalimanı’ndan kalkacak bütün uçaklar, 3. havalimanına gelecek” diye konuştu.

1,5 MİLYON METREKARE KİRALIK ALAN
İstanbul Airport City, tamamlandığında 10 milyon 500 bin metrekare alana sahip olacak. 1 milyon 550 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan İstanbul Airport City’de yer alacak Business Park, büyük Türk işletmeleri ve küresel işletmelere ev sahipliği yapacak. Çok sayıda yerli ve yabancı markayı barındıracak ve 24 saat hizmet verecek İstanbul Airport City projesinin master plan çalışmaları, dünyaca ünlü Perkins+Will firması tarafından tasarlandı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.