Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Kayıp karta yeni ücret!

16 Mayıs 2012 Çarşamba::

İşte bankaların yeni sürprizi...

Yazı Boyutu : A A A A

Banka müşterilerinin Şikayetvar'a gönderdikleri şikayetlerle ekstrelere yansıyan kart yenileme ücretine tepkiler yağıyor.



İşte kart sahiplerinin başına gelenler;



EKSTRE ŞOKU!

"Kredi kartım ile internetten alışveriş yaptıktan sonra bilgisayarımda kötü yazılımlar olduğunu fark edip bankanın müşteri hizmetlerini aradım. Önce kartımı kapattırıp sadece kalan borcumun taksitlerini ödemek istediğimi söyledim. Onlar bana 'kart kapanınca tüm borç sonraki ekstreye yansıyacak. Ama yeni kart verirsek böyle bir şey olmaz' dediler. Öğrenci olduğum ve tüm borcu ödeyecek durumum olmadığı için kabul ettim. Sonra ekstre geldi eve baktım 10 TL 'kredi kart yenileme ücreti' yansımış. Habersiz alınan bu ücretin iadesini istiyorum"



TÜKETİCİ ÖDEMEK İSTEMİYOR

"Kredi kartım kopyalandı ve bir harcama yapıldı. Bankayla iletişime geçtiğimde harcama yapılan yerin bilgisinin verilemeyeceğini ama itirazın değerlendirileceği söylendi.Kart iptal edildi ve yeni kart için benden 'kredi kart yenileme ücreti' tahsil edildi! İş yoğunluğu sebebiyle yasal işlemler için başvuramadım. Uzun bir değerlendirme sürecinden sonra kartımın güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğum ve bu borcu ödemem gerektiğini anlatan bir yazı aldım. Borcu ödedim ve bankayı arayarak artık bu bankayla çalışmak istemediğimi bildirdim. Bir süre sonra yoğun mesai saatlerimde arayan bir banka çalışanı kopyalama yoluyla karttan çekilen paranın benden tahsil edilmediğini,ödediğimin kendi harcamalarım olduğunu ve kartı kapattırmamamı; kartın 6 ay açık kalması halinde 50 liralık hediye puan vereceklerini söyledi.Kabul edeceğimi fakat kart ücreti ödeyip ödemeyeceğimi sorduğumda ekstrenize yansırsa arayın iptal edilir şeklinde cevapladı.Kartın açık kalmasını onayladım.Fakat bu ay ekstreme yansıyan kart ücretini ödemek istemediğimi söylediğim banka çalışanı bu ücreti ödemek zorunda olduğumu söylüyor."



KAYIP KARTA YENİLEME ÜCRETİ

"Bankaya kredi kartımı kaybettiğimi bildirdim. Kartın yenilenmesi durumunda; yenileme ücretiyle ilgili telefonda bilgilendirilmemekle beraber, içinde ücreti yazan hiç bir ibareye onay vermediğimi belirtmek isterim. Bankanız ve diğer bankalarda kullanmış olduğum ürünler de dahil hiç bir şekilde kart aidatı, ücreti,hesap işletim ücreti,kart yenileme ücreti gibi kavramlara ödeme yapmayacağımı yinelemek isterim."



ÇALINAN KARTTAN DA ÜCRET TALEBİ

Kapkaççılara kaptırdığım ve hiç kullanmadığım kartlar için kart yenileme ücreti talep etti.



İstanbul'da kapkaç ile çantamı kaybettim ve sonucunda içindeki kredi ve banka kartlarımı iptal ettim. Birkaç tane banka kartı vardı.Bunlardan iki tanesi hiç kullanmadığım banka kartlarıydı. Kartlar yenilendi ancak sonrasında kalabalık yaptığını düşündüğüm için almadım.



Kuryeden teslim almadığım, hiç kullanmadığım ve kapkaç ile benden zorla alınan yani çalınan bu kartlar için banka benden kart başına 'kredi kart yenileme ücreti' istedi.''

Kaynak: haberturk , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.