Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

"En fazla büyümeyi Türkiye'de yakaladık"

15 Mayıs 2012 Salı::

Türklerin kristale oan ilgisi 33 ülkeyi geride bırakarak Swarovski'ya yüzde 50'lik büyüme yakalattı

Yazı Boyutu : A A A A

2.2 milyar Euro'luk cirosuyla dünya kristal devi olan Swarovski'nin 2011'de en yüksek satış yaptığı pazarlardan biri olan Türkiye, Rusya da dahil 33 ülkenin bulunduğu bölgesinde yüzde 50 büyümeyle liderlik koltuğuna oturdu.



Dünyanın en büyük kesme kristal üreticisi Swarovski, kendi adını taşıyan takı, aksesuar ve dekorasyon ürünlerini sattığı mağazalarının sayısını bin 900'e çıkardı. 2011'de global cirosu 2.2 milyar Euro'yu ve çalışan sayısı 26 bini bulan Avusturyalı marka, 3 yıl önce girdiği Türkiye pazarında da 21 mağazaya ulaştı. Swarovski Türkiye Müdürü Aslı Tezcan, 2011'de Türkiye'de rekor büyüme elde ettiklerini belirterek, "Orta-Doğu Avrupa ve Afrika bölgesindeki 33 ülke arasından, ki buna en büyük pazarlardan biri olan Rusya da dahil, yüzde 50'lik büyümeyle Türkiye birinci oldu. Bunda geçen yıl 7 yeni mağaza açmamız kadar, ülkede Swarovski'ye ve kristale olan ilgi de etkili" dedi. Swarovski'nin hala 'pahalı' marka olarak algılandığına değinen Tezcan, "İçeri girdikten sonra ürün fiyatlarının 55-3.700 TL arasında olduğunu görüyorlar. Tabii daha pahalı bazı ürünler de var ama ortalama fiyat 200 TL. Türkiye'de daha fazla mağaza açarak daha geniş kitlelere ulaşıyoruz. En önemli üç cadde olan İstiklal ve Bağdat Caddesi ile Nişantaşı'nda varız" diye konuştu.



'ARTIK ELBİSELER TAKIYA UYDURULUYOR'

2012'nin kendileri için soluklanma ve iyileştirme yılı olacağını belirten Tezcan, artık yılda ortalama 3 yeni mağazayla yola devam edeceklerini kaydetti. Tezcan, "Ancak, İstinye Park ve Palladium'da ne zaman bir fırsat çıkarsa mağaza açarız. Potansiyel muazzam. Eskiden giysimize göre takı seçerdik. Artık bir takıyı çok beğenip alıyoruz ve ona göre giyiniyoruz. Takı artık tamamlayıcı değil, belirleyici oldu. Kadın ve erkek saat koleksiyonları da çok tuttu" dedi.



"TÜRKLER SARI SEVİYOR"

Swarovski'nin dünya çapında en çok satan modellerinin klasikler olduğunu belirten Tezcan, "Bazı ülkelerde öne çıkan stiller var tabii. Mesela; ABD'de incili modeller, Japonya'da beyazlar, Türkiye'de ise sarı renk çok tutuluyor" dedi.



'Banu'da görüp ertesi gün aynısından alıyorlar'

Türkiye'de dizilerin çok güçlü etki bıraktığını ifade eden Aslı Tezcan, "Bu nedenle 2012'den itibaren dizilerde Swarovski takıları kullandırıyoruz. Lale Devri, Son, Kuzey Güney bunlardan bazıları. Etkisi inanılmaz. Örneğin, Kuzey Güney'deki Banu (Bade İşçil) bir model takıyor. Ertesi gün insanlar gelip aynısını alıyorlar" dedi.

Kaynak: haberturk , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.