Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Yabancı yatırımcı sanayiyi seçti!

15 Mayıs 2012 Salı::

Sanayi sektörüne 2.5 milyon dolarlık yatırım.

Yazı Boyutu : A A A A

Yabancılar ilk çeyrekte Türkiye'de en çok sanayi sektöründe yatırım yaptı. Yabancıların sanayi sektöründe doğrudan yatırımlarının toplam tutarı ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 251 oranında artarak 2 milyar 482 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.



2012 yılının ilk çeyreğindeki aylara bakıldığında da Mart ayında doğrudan yabancı yatırımların ocak-şubat dönemine göre yüzde 102 arttığı görüldü.



AA Muhabirinin Merkez Bankası geçici verilerinden derlediği bilgilere göre, yurtdışındaki yerleşikler bu yıl ilk çeyrekte en çok doğrudan yatırımı sanayi sektöründe yaptı. Sanayi sektörü yatırımları içinde en büyük pay gıda, içecek ve tütün imalatı alanında olurken bu alana yapılan doğrudan yabancı yatırım geçen yılın aynı dönemine göre rekor düzeyde artarak 6 milyon dolardan 1 milyar 919 milyon dolara yükseldi.



2012 yılı ocak-mart döneminde yurtdışındaki yerleşik kişilerin tarım, sınai ve hizmetler sektörünü kapsayan Türkiye' deki doğrudan yatırımların toplam tutarı ise 3 milyar 920 milyon dolar oldu.



Yabancıların hizmetler sektöründe Türkiye'deki doğrudan yatırımlar ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70,5 oranında azalarak 1 milyar 426 milyon dolara geriledi. Bu gerilemede finans ve sigorta faaliyetlerine yapılan doğrudan yatırımdaki ciddi düşüş etkili oldu. Finans ve sigorta faaliyetlerine geçen yılın aynı döneminde 4 milyar 408 milyon dolarlık yatırım yapılırken bu yılın ilk çeyreğinde yapılan doğrudan yatırım yüzde 86,5 azalarak 596 milyon dolara geriledi.



EN FAZLA DOĞRUDAN YATIRIM İNGİLTERE'DEN

yılın ilk çeyreğinde Türkiye'ye en fazla doğrudan yatırım yapan ülke İngiltere oldu. İngilizler bu yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 900 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirirken, İngiltere'yi 430 milyon dolarlık yatırımla Hollanda izledi.



FRANSA'DAN YAPILAN YATIRIMLAR DİBE VURDU

Geçen yılın ilk çeyreğinde 760 milyon dolarlık yatırımla en fazla doğrudan yabancı yatırım yapan ülkeler arasında 3. sırada yer alan Fransa bu yılın ilk çeyreğinde 30 milyon dolarlık yatırımla son sıralarda yer aldı.

Kaynak: haberturk , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.