Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bağımsız üyede işlem tamam

3 Nisan 2012 Salı::

Başta TOBB ve TÜSİAD olmak üzere iş dünyasının karşı çıktığı bağımsız yönetim kurulu üyeliği uygulamasında korkulan olmadı. SPK'ya aday listelerini yollayan firmaların neredeyse tamamı istedikleri isimlere onay aldı

Yazı Boyutu : A A A A

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) bu yıl uygulamaya koyduğu Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde belirlediği 'Bağımsız Üye' uygulamasında korkulan olmadı. Başta Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) karşı çıktığı uygulamada şirketler birbiri ardına yönetimlerini belirledi ancak neredeyse tamamı SPK tarafından kabul edildi. Genel kurul toplantılarını yapan firmalar birbiri ardına belirledikleri yönetim kurulu üyelerini SPK'nın onayına sundu.



FİRMALAR UYUM SAĞLADI

İş dünyasının başta karşı çıktığı uygulamada gönderilen isimlerden sadece birkaçına onay alınamadı. SPK Başkanı Vedat Akgiray, "Bize gelen listelerden neredeyse tamamında bir sorun olmadı. Bizim belli kriterlerimiz var. Bir iki tanesi kriterlere uygun değildi. Şirketlerde hassas davranmışlar ve iyi çalışmışlar. Şunu da gördük ki firmaların çoğu uyum sağlamış durumda" dedi. Akgiray'ın "Biz bu uygulamayı getirirken daha liberal bir yapı olsun istedik. Zaten şirketler kendileri seçiyor üyeleri" olarak özetlediği yeni uygulama ile 1.000'e yakın isim atanacak. Halihazırda bağımsız üye bulunduran firmalar da kriterlerini dikkate alarak kendi üyelerini belirledi.



Sistem yakında rayına oturacak

Halka açık şirketlerde küçük yatırımcının haklarını koruma ve aynı zamanda şeffaflık getirme için hazırlanan uygulamaya şirketlerin desteğini de gözlediklerini söyleyen SPK Başkanı Vedat Akgiray, "Uygulamayı anladıkça da sistemin oturduğu gözleniyor. Bundan sonra zaman içinde şirketler daha iyi anlayacak ve anladıkça da sistem rayına oturacak" dedi.

Kaynak: Sabah , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.