Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İhracatçıya mutlu son

2 Nisan 2012 Pazartesi::

Geçtiğimiz yıl, Arap Baharı ülkelerinde kaybedenTürk ihracatçısı, bu yıl kayıplarını geri aldı. Türkiye'nin, yılın ilk üç ayında Mısır, Libya ve Tunus'a yaptığı ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82 oranında artış gösterdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde, Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerde ciddi kayıplar yaşayan Türk ihracatçısı, bu yılın aynı döneminde kayıplarını geri aldı. Türkiye'nin, yılın ilk büç ayında Mısır, Libya ve Tunus'a gerçekleştirdiği ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 82 artış gösterdi.



Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, Türk ihracatçısı, geçen yıl Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerden Mısır, Libya ve Tunus'ta önemli oranda kayıplar yaşadı. Bu yıl ise söz konusu ülkelerde "taşların yerine oturmaya başlamasıyla" birlikte Türk ihracatçısı, önemli ihracat rakamlarına imza attı. 2011 yılının ilk çeyreğinde bu üç ülkeye gerçekleştirilen ihracat 900 milyon dolar civarındayken, söz konusu ülkelere bu yılın aynı döneminde yüzde 82 artışla 1 milyar 651 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Rakamlar incelendiğinde, özellikle Libya'ya gerçekleştirilen ihracat, dikkati çekti.



Söz konusu dönemlere bakıldığında, Libya'ya yapılan ihracatın, neredeyse iki katına çıktığı görüldü. Türkiye, geçen yılın ilk çeyreğinde Libya'ya 272,9 milyon dolarlık, bu yılın aynı döneminde ise 534,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yine aynı dönemde Mısır ve Tunus'a gerçekleştirilen ihracatta da artışlar olduğu gözlendi. Geçen yılın ilk üç ayında Mısır'a 487,9, Tunus'a da 145,3 milyon dolarlık ihracat yapılırken, söz konusu rakamlar bu yıl sırasıyla 897,2 ve 219,1 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti.



Libya'ya yapılan ihracat mart ayında yüzde 651 arttı



Yılın ilk çeyreğinde, özellikle mart ayı ihracat rakamları çok çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Türkiye'nin mart ayı ihracatına bakıldığında, geçen yılın aynı ayına göre Libya'ya yapılan ihracatta yüzde 651, Mısır'a gerçekleştirilen ihracatta ise yüzde 101 oranında artış kaydedildi. Tunus'a yapılan ihracat ise mart ayında düştü. Türkiye, Tunus'a 2011'in mart ayında 71,9 milyon dolarlık, bu yılın aynı ayında ise 68,5 milyon dolarlık ihracat gerçekletirdi.

Kaynak: Dünya , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.