Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Dünyanın en hızlı ikinci ekonomisi Türkiye

2 Nisan 2012 Pazartesi::

Türkiye ekonomisi 2011'in tamamında yüzde 8.5 büyüdü. Böylece Türkiye Çin'den sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye ekonomisinin 2011 karnesi belli oldu. Ekonomi yıllık bazda yüksek bir büyüme gösterirken, son çeyrekteki yavaşlama dikkat çekti.



Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ekonomi geçen yılın tamamında yüzde 8.5 büyüdü. Ekonomi dördüncü çeyrekte ise yavaşlayarak yüzde 5.2 büyüdü.



Büyüme tahminlere paralel gerçekleşti. CNBC-e'nin anketinde dördüncü çeyrek için yüzde 5.2, 2011 için yüzde 8.4 büyüme bekleniyordu.



Türkiye yıllık bazda yüzde 8.5'lik büyümeyle en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olarak belirlendi. Çin geçen yılı yüzde 9.2 büyümeyle kapatarak ilk sırada yer aldı.


KİŞİ BAŞI GELİR 10 BİN 444 DOLAR

2011 yılında, Türkiye'nin dolar cinsinden gayri safi yurtiçi hasılasının 772 milyar 298 milyon dolar olurken, kişi başına milli gelir ise 10 bin 444 dolara çıktı.


ŞİMŞEK: YUMUŞAK İNİŞ DENGELİ SÜRÜYOR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyüme rakamlarına ilişkin olarak, ''Ekonomideki yumuşak iniş, hedeflerimiz doğrultusunda dengeli bir şekilde devam etmektedir'' dedi.


Şimşek, büyümedeki sağlıklı yapının 2012'de de etkisini sürdürmesini ve büyümenin yüzde 4 seviyesinde gerçekleşmesini beklediğini kaydetti.


ERGÜN: YÜZDE 4'Ü YAKALARIZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün NTV'ye yaptığı değerlendirmede, bu yıl yüzde 4'lük hedefin yakalanabileceğini belirterek, ''2011'in ilk çeyreği bu konuda gerçek işareti vermeyecektir çünkü baz etkisi çok hissediliyor olacak. Döviz fiyatlarındaki, petrol fiyatlarındaki etkiler çok hissediliyor olacak. 2012'nin ikinci çeyreği ve ikinci yarısından itibaren özellikle Türkiye ekonomisindeki büyüme rakamları yüzde 4'ü yakalayabilecek bir performansı bize gösterebilecek'' dedi.



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, CNBC-e'ye yaptığı açıklamada büyümenin yüzde 5 civarında olacağını öngördü.

Kaynak: ntvmsnbc , Link : #

Anahtar Kelimeler: ekonomi, türkiye, 2011 karne, büyüme,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.