Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Türkiye ihracatı koşuyor biz ise patinaj çekiyoruz

31 Mart 2012 Cumartesi::

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGS) Başkanı Cem Negrin; “Türkiye ihracatı koşuyor, biz ise patinaj çekiyoruz."

Yazı Boyutu : A A A A


Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri'nin TGSD için hazırladığı Hazır Giyim Endeksi'nin ocak ayı raporu açıklandı. Faaliyet raporunun sonuçlarını paylaşan TGSD Başkanı Cem Negrin, hazır giyim sektöründeki olumsuzluklara dikkati çekti.



Negrin, girdi maliyetlerinin yüzde 60, finansman maliyetlerinin ise yüzde 90'lara varan oranda arttığına dikkati çekerek, bunların satış ve karlılığı etkileyen unsurlar olduğunu, geçen yıla göre hazır giyim üretiminin yüzde 5 gerilediğini, karlılığın ise yüzde 17 oranında düştüğünü ifade etti.



Avrupa'da var olan krize rağmen satın alımların arttığını bildiren Negrin, şunları kaydetti:

“Türkiye genel olarak tüm sektörlere bakılacak olduğunda Avrupa'ya yüzde 10 oranında ihracatta artış yakalamışken, bu hazır giyim sektörü için geçerli olamıyor. Hazır giyim sektörü geçen sene 30 bin kişiye daha istihdam imkanı sağlamasına karşın hala 2008 rakamlarını yakalayabilmiş değil.



Üstelik Türkiye'de hiçbir sektör bu kadar know-how ve sermaye birikimine sahip değilken bu gelişmeyi gösteremeyişimiz kabul edilemez. Son dönemde kurlarda yaşanan yukarı yönlü hareket yaşanan olumsuzlukların daha fazla dramatik sonuçlar doğurmasını engelledi. Bu kadar istihdam ve net döviz girdisi sağlayan Türk hazır giyim sektörü yanı başındaki Avrupa pazarını Bangladeş, Vietnam gibi binlerce kilometre uzaktaki ülkelere kaptıracak.”



Cem Negrin, tüm bu olumsuzluklara karşın, hazır giyimde yüzde 80 ihracatın gerçekleştiği Avrupa'da taşların yerine oturmaya başladığına da dikkat çekerek, son 6 ayda ihracatın artmasını beklediklerini dile getirdi.


Kaynak: hürriyet , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.