Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

VOB'un İstanbul'a taşınacağı iddialarına yanıt!

30 Mart 2012 Cuma::

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: 'Borsanın başarısızlığı' iddiası büyük haksızlık

Yazı Boyutu : A A A A


Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, borsaların tek çatı altına toplanması yönündeki görüşlerin tamamen siyasi tasarruf olduğunu savunarak, bu yaklaşımın borsanın başarısızlığından kaynaklandığını iddia etmenin büyük haksızlık olduğunu söyledi.



Kestelli, yaptığı açıklamada, VOB Kurucu Başkanı Tuğrul Yemişçi'nin bu süreci VOB'un başarısızlığına bağlayan açıklamalarını ''büyük bir haksızlık ve talihsizlik'' olarak değerlendirdi.



VOB'un finansal desteğe ihtiyacının olmadığını kaydeden Kestelli şöyle konuştu:



''Borsaların aynı çatı altında toplanması yönündeki görüş tamamen siyasi bir tasarruftur. Bu yaklaşımın VOB'un başarısızlığından kaynaklandığını iddia etmek büyük bir haksızlıktır. VOB başarısız bir şirketse, kar edemiyorsa hissedarlar da bu şirketi satmak isterlerdi ama gelinen noktada eğer hissedarlar bu haklarından vazgeçmek istemiyorlar. Bu konuda isteksizlerse bunu iyi düşünmek gerekir. Bu nasıl başarısız bir şirkettir ki hiçbir hissedar satmak istemiyor, neredeyse tümü hisselerini artırmak istiyor.



Borsaların güçlerini birleştirmeleri için birleşmeleri gerekmez ancak işbirliği elbette şarttır. Dünyanın farklı ülkelerinde farklı borsa yapıları mevcuttur, spot ve vadeli borsaları ayrı olan çok sayıda ülke de vardır. Yüzeysel birtakım bilgilerle bu konuda beyanat vermek, hele bu beyanatı VOB'un kuruluşunda bulunmuş bir kişinin vermesi talihsizliktir.



Türkiye'de spot hisse senetleri piyasası çok mu gelişti de vadeli tarafı kaldı. VOB'un 7 senede gösterdiği başarı bu konuların bir daha düşünülmesini gerektirmiyor mu? VOB başarısızsa bu kadar yatırımcı ilgisi neden? Neden bazı büyük borsalar, finansal kurumlar kapımızı çalıp ortak olmak istiyor, işbirliği yapmak istiyor?''



İMKB İLE "GEREKSİZ TARTIŞMA"

VOB Başkanı Kestelli, tek hisse senedi, vadeli işlem sözleşmeleri ve opsiyon sözleşmelerinin tüm altyapısını hazırlayarak SPK'nın onayına sunduklarını, İMKB ile yaşanan ''gereksiz bir tartışma'' nedeniyle bu sözleşmelerin işleme açılamadığını ifade etti.



Kavganın kimseye yarar getirmeyeceğine dikkat çeken Kestelli, işlem hacminde son dönemde düşüşler olduğu yönündeki iddiaları da değerlendirdi.



Çoğu zaman konjonktürden kaynaklanan bu düşüşlerle ilgili yatırımcılara ve halka karşı sorumlu davranmayı seçtiklerini belirten Kestelli, ''İşlem hacmini arttırmak için reklam yapıp, hayali yatırımcı profilleri oluşturup, (şu kadar parası vardı, şu kadar katladı) şeklinde hayal satmıyoruz. Üyelerimizi de uyarıyoruz. Her yatırımcı önüne geldiği, aklına estiği gibi işlem yapamıyor. Bunun bedeli işlem hacminin düşüşü ise varsın düşsün. İtibar kaybedeceğimize, yatırımcının güvenini kaybedeceğimize işlem hacmimiz azalsın, karlılığımız azalsın'' dedi.



Kestelli, İMKB'nin yazılımı ile açılan VOB'u, İMKB'ye teknolojik bağımlılıktan tamamen kurtarmak amacıyla başladıkları yazılım projesinde sona gelindiğini, bazı ekranların kullanıma açıldığını ifade etti.



Borsanın İstanbul ofisinin açılması yönündeki girişimleri, Ataşehir'de finans kompleksi projesinin gündeme gelmesi ve kaynakları israf etmemek amacıyla ertelediklerini dile getiren Kestelli, ''Bizlere, çalışanlarımıza yapılan bu haksız eleştirilerin cevabını yine çalışarak vereceğiz. Biz yazılımımızı devreye aldığımızda, opsiyonları işleme açtığımızda çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağımız güzel bir hikayemiz olacak. Hiç kimsenin de övgüsüne ihtiyacımız yok. Yaptığımız işin ne kadar önemli ve büyük bir iş olduğunu biliyoruz'' diye konuştu.


Kaynak: haberturk , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.