Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Apple'dan Çin'deki yatırımları artırma işareti

27 Mart 2012 Salı::

Şirketin yöneticisi Tim Cook Çin temaslarına başlarken Apple Çin'deki yatırımlarını artırmayı düşündüğünün işaretlerini verdi.

Yazı Boyutu : A A A A


Apple yönetim kurulu başkanı Tim Cook, Çinli yetkililerle görüşmek üzere Pekin'e giderken, şirket Çin'deki yatırımlarını artırabileceklerinin işaretini verdi.



Apple'ın Pekin'deki sözcüsü Carolyn Wu, "Çin bizim için çok önemli ve bu ülkede daha büyük yatırım ve büyüme gerçekleştirmeyi isteriz"



Şirket Çinli yetkililerle yapılan görüşmelere ilişkin açıklama yapmadı.



Bu, geçen Ağustos ayında şirketin kurucusu Steve Jobs'un ölümü ardından yönetim kurulu başkanlığına getirilen Tim Cook'un ilk Çin gezisi.



Yüksek talep

Yorumcular Apple'ın Çin'deki yeni yatırımlarının başında muhtemelen daha çok satış mağazası açmak olacağını söylüyorlar.



Apple'ın şu anda Çin Halk Cumhuriyeti'nde 5, Hong Kong'da ise 1 satış mağazası var.



Şirketin iPhone'ları şu anda Çin'de, Unicom Hong Kong ve China Telecom şirketleri tarafından satılıyor.



Hong Kong merkezli Electric Speech adlı bağımsız teknoloji ve telekom danışmanlık şirketinden yorumcu Robert Clark, "Tim Cook yetkililerle mağazalarının sayısını artırma konusunu kesinlikle görüşecektir. Zaten satış mağazaları sayısını hızla artırma planları vardı" diyor.



Apple ürünlerine Çin'de büyük talep var. Bu yılın başlarında iPhone 4S'in piyasaya çıkacağı gün Pekin'deki Apple mağazasının önünde önünde büyük izdiham yaşanmıştı.



Dükkan planlandığı saatte açılmayıp iPhone 4S satışı yapılmaması üzerine kuyrukta bekleyen öfkeli kalabalıklar yumurta atmaya başlamış ve polisle kalabalık arasında arbede yaşanmıştı.



Tim Cook'un ziyareti, aynı zamanda Apple'ın Çin'deki telif hakları ve Çin'deki parça imalatçılarında çalışanların hakları konularında anlaşmazlıklar yaşadığı bir döneme rastladı.



Apple şu anda Çin'de iPad'in isim hakları konusunda yerel Proview International Holdings şirketiyle hukuki bir anlaşmazlık yaşıyor.



Wall Street Journal gazetesi, Proview şirketinin avukatının, Çin'de bulunduğu süre içinde Tim Cook ile bir görüşme planlanmadığı şeklindeki sözlerine yer verdi.



Apple Çin'deki parça üreticileri, esasen de Foxconn firması işçilerinin çalışma koşulları ile ilgili eleştirilerle de karşı karşıya.


Kaynak: hurriyet , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.