Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Sıfırcı Hoca'nın yine mazereti var!

27 Mart 2012 Salı::

İşte S&P Türkiye Analisti Frank Gill'in yorumları...

Yazı Boyutu : A A A A


Uluslararası kredi derecelendirme kurluşu Standard & Poor's, Türkiye'yi dış tasarruflara aşırı bağımlı olarak değerlendirdi. S&P, Türkiye'nin dış tasarruflara aşırı bağımlı olması Türkiye'yi şoklara karşı açık hale getirdiğini belirtti.



Reyting kuruluşu sosyal güvenlik reformunun beklentiden daha kapsamlı olması halinde ülke notunu artırabileceğini açıkladı. Fakat makro dengesizliklerin 2012 yılında düzelmemesi durumunda Türkiye'nin notunun sabit kalacağını bildirdi.



S&P'nin açıklamalarından sonra İMKB 2. senasa yükselişle başladı. S&P, geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye'nin ''BB '' olan yerel para cinsinden kredi notunu ''BBB-''ye yükseltmiş, kredi not görünümünü ise ''pozitif'' olarak belirlemişti. Kuruluş, böylece Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmıştı.



S&P TÜRKİYE ANALİSTİ GILL: EKONOMİNİN YENİDEN NASIL DENGEYE KAVUŞTUĞUNU GÖRMEMİZ LAZIM

S&P Türkiye Analisti Frank Gill, Bloomberg HT'ye yaptığı telefon bağlantısında Türkiye'nin notunun ve pozitif görünümünün devam ettiğini söyledi. Cari açığın yüzde 10'a yakın oluşunu bir kırılganlık işareti olarak yorumlayan Gill, Türkiye'nin demografik özelliklerinin çok pozitif olduğunu belirtti.



Gill, "Ekonominin yeniden nasıl dengeye kavuştuğunu görmemiz lazım. Cari açığın büyümeyi finanse etmesi bunun olumlu tarafı. Türkiye cari açığı fonlayabiliyor ama tüketim tarafı artıyor" dedi. Gill, petrolün gerilemesini Türkiye'nin cari açık finansmanını olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

 


Kaynak: haberturk , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.