Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Türkiye'nin Davos'u Uludağ

17 Mart 2012 Cumartesi::

Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan Ali Babacan, tüketiciye uyarıda bulundu.

Yazı Boyutu : A A A A


Türkiye'nin Davos'u olarak nitelenen 'Uludağ Ekonomi Zirvesi', iş ve siyaset dünyasını buluşturdu. Zirvede konuşan Babacan, geçen yıl 95 milyar harcayan tüketiciye "Ayağınızı yorgana göre uzatın" uyarısı yaptı.



BABACAN'DAN TASARRUF ÇAĞRISI

Siyaset, ekonomi ve iş dünyasının önemli isimlerini buluşturan 'Uludağ Ekonomi Zirvesi' dün başladı. Capital ve Ekonomist dergileri ile Bursa Valiliği tarafından düzenlenen ve 'Türkiye'nin Davos'u olarak nitelendirilen zirvede, hem Başbakan Yardımcısı Ali Babacan hem de bankacılar 'tasarruf' çağrısı yaptı. Zirvenin açılışında konuşan Babacan, halkın iki senede borçlanma ile 95 milyar lira harcama yaptığını vurgulayarak "İyi büyüme rakamları gördük, ama bunun devamı gelmeyebilir. Onun için herkesin ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor" uyarısında bulundu. Babacan "Bana bir şey olmaz, ben bir iş bulur, geçimimi temin ederim diye harcamaya başlamak olumlu bir tablo değil. Kredi hacmini frenleme yoluna gitmek ve bundan sonra tasarrufu teşvik etmek önemli. Önümüzdeki dönem tasarrufa ilave teşvikler vermek bizim için önemli bir alan olacaktır. Bunu da yapacağız, hazırlıklar tamamlandı" ifadelerini kullandı. "Hiçbir zaman bana bir şey olmaz dememek gerekiyor. Hemen her senaryoya hazır olmak gerekiyor" diyen Babacan, her senaryoya hazırlıklı olduklarını anlattı.



DAVOS'A BENZER ZİRVE

Babacan "Böyle sisli, öngörülebilirliğin az olduğu dönemlerde sürati düşürmek gerekiyor. Bizim de yaptığımız bu. Uludağ'a çıkarken sis vardı, konvoy süratini indirdi. 2012'de yaptığımız bu. Bütçe disiplini önümüzdeki dönem de sürecek. Bankacılık politikamızda dünyanın durumuna göre sıkılaştırma ve gevşetme olacak" dedi. Babacan konuşmasında, Uludağ'dan da övgüyle bahsederek, yapılan zirvenin Davos'la benzer yanlarının bulunduğuna işaret etti. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de "Bundan sonraki dönemde Türkiye'nin en önemli konusu tasarruf olmalı. Düzenlemeleri heyecanla bekliyoruz" dedi.



DENİZBANK'TA YENİ SÜREÇ İHTİMALİ

Bursa Uludağ'daki 'Ekonomi Zirvesi' öncesinde önceki akşam düzenlenen açılış resepsiyonunda soruları yanıtlayan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Dexia'nın Denizbank'taki hisselerinin satışı ile ilgili olarak görüşmelerin uzadığını söyledi. Hakan Ateş "Eğer bu süreç sonlanır, Dexia hayır derse, iki yol var: Dexia ya 'ben satıştan geri çekiliyorum' der ya da 'yeni bir satış prosesine başlıyorum' der. O zaman yeni bir liste oluşur. Şimdi süre uzadıkça bu ihtimal de artar" dedi. Genel Müdür Ateş, şu ana kadar mevcut alıcılarla birçok görüşme yaptıklarını ve yeni bir alıcıyı sürece etik olarak almadıklarını belirterek, Dexia'nın bu süreçte umduğunu bulamaması durumunda görüşmeleri kesebileceğini belirtti.



İŞ DÜNYASI 2023 HEDEFİNİ KONUŞTU

Uludağ'daki Grand Yazıcı Otel'de düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde 7 ayrı oturumda 50 konuşmacı yer alırken, iş dünyasından da çok sayıda konuşmacı katıldı. 'Uludağ'ı Davos yapma' fikri ile ortaya çıkan zirvenin ilk gününde iş dünyası temsilcileri 'İş liderleri: Türkiye 2023: Hedef ilk 10 ülke' konulu panelde buluştu. Toplantıda konuşan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, dünyada ülke ekonomilerinin kırılgan hale gelmesiyle bütçe istatistiklerinin bozulduğuna dikkat çekerek "Belirli bir refah düzeyini borçla temin etmişseniz ve borcunuzu ödeyemiyorsanız o refah size ait değildir. Dolayısıyla size ait olmayan varlıklarla, refahla vedalaşmak zorundasınız. Yapılamayan veya yapılmak istenmeyen budur" dedi. Bali "Üretimi desteklemeye devam edeceğiz" dedi. Bali, 10 bini aşkın ticari müşterinin 1.3 milyarlık kredisini ödemekte zorlanması üzerine bunları sessiz sedasız yapılandırıp kurtardıklarını da anlattı.



HIZLI TREN GİBİ OLALIM

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner: Biz ekonomik ve siyasi istikrarla geldiğimiz yerde, bugün gerçekten ileriye bakmak ve ileriyi planlamak için çok önemli bir eşikteyiz. Şimdi başladığımız yerde hızlı tren olmak durumundayız ama rayları doğru döşemeliyiz. Çünkü yüksek hızda riskler de artıyor.



3 NÜKLEER SANTRAL ŞART

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir: Türkiye liman konusunda fakir. Bu ihracatları yapacaksak yeni limanlar yapmalıyız. Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar kwh-saat enerji üretimi hedefine ulaşması için 3 nükleer santralinin ihalesi yapılmalı.



2'nci hamleyi yapalım

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer: Türkiye buralara kolay gelmedi. Reformlar yapıldı. Şimdi Türkiye önümüzdeki dönemde ilk 10 ekonomi için hamle yapmak istiyor. Bu müteşebbis yapıyla ve dinamik reel sektörle Türkiye'nin kesinlikle bu ikinci hamleyi yapacağına inanıyorum.



2023 HEDEFİ YAKALANIR

Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak: 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi mümkün. Eskiden biri, fert başı gelirin 10 bin dolara geleceğini söylese herkes o kişinin aklından şüphe ederdi. Çünkü o zaman bu matematiksel olarak mümkün değildi.

 


Kaynak: ENSONHABER , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.