Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Sabah-atv satışında teklif için son iki hafta

8 Mart 2012 Perşembe::

Çalık medya varlıklarının satışında tekliflerin 21 Mart'a kadar alınacağı belirtiliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Çalık Holding, bünyesindeki Turkuvaz Medya Grubu'nun sahibi olduğu medya varlıklarının satışı sürecinde tekliflerin 21 Mart'a kadar alınacağı belirtildi.


Başlangıçta tek paket olarak satışa konu olan atv ve Sabah Gazetesi, süreçte ayrı varlıklar olarak değerlendirilmeye başlanırken, satış ile ilgilenen yatırımcılar arasında Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Corp , Time Warner Group ve Abraaj Capital yer alıyor.


Konuya yakın bir kaynak, "Satıcı taraf stratejik ortak arayışında, diğer teklif vereceklerin cazip olabilmek için çok yüksek bir fiyat teklif etmesi gerekir" dedi.


atv ve Sabah Gazetesi'nin satışı için yatırım bankası Goldman Sachsyetkilendirilmişti. Kaynaklar, yabancı yatırımcıların ilgisinin televizyon üzerinde yoğunlaştığını söylemişlerdi. Çalık Holding konu ile ilgili yorum yapmadı.


MURDOCH YATIRIMLARI ARTIRMAK İSTİYOR

Öte yandan, News Corp'un sahibi Rupert Murdoch dün ziyaret ettiği Başbakan Tayyip Erdoğan'a medya sektörü açısından Türkiye'yi önemli bir ülke olarak gördüklerini, buradaki yatırımlarını artırmayı arzuladıklarını söyledi. Konuya yakın kaynaklar, Murdoch'ın Erdoğan'ı ziyareti sırasında, Türkiye'de beş yıldan beri faaliyet gösterdiğini ve yatırımlarını daha da artırmak istediklerini dile getirdiğini kaydetti. News Corp, Türkiye'de Fox televizyonunun sahibi.


Aralık 2007'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun satışa çıkardığı Sabah-atv ihalesini 1.1 milyar dolarla Çalık Grubu'nun şirketi olan Turkuvaz kazanmış ve devir Nisan 2008'de gerçekleşmişti. Çalık Holding, Sabah-atv satın alınmasının finansmanı için Nisan 2008'de 750 milyon dolar tutarında kredi almıştı. Turkuvaz'ın yüzde 25 hissesi Katar Yatırım İdaresi'nin (QIA) iştiraki olan Al Wasaeel International Media Company'e ait bulunuyor.


Diğer bir kaynak da Katarlıların payını satmayacağını belirterek, onların yüzde 25 payını satmak istemeleri halinde başka bir süreç başlatmaları gerektiğini söyledi.


 

Kaynak: ntvmsnbc , Link : #

Anahtar Kelimeler: sabah, atv, çalık, ihale,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.