Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Meteorolojiden kritik uyarı

8 Mart 2012 Perşembe::

Meteorolojiden 24 il için yağış uyarısı geldi...

Yazı Boyutu : A A A A


Hava sıcaklığı, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artması beklenirken Marmara'nın batısı, Kuzey Ege, Artvin, Ardahan, Antalya, Mersin ve Karaman çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde kuzey kesimlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre yağışların genellikle hafif yağmur ve sağanak, Artvin ve Ardahan ile gece saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas, Yozgat, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.



Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Ege ve Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.



BUZLANMA VE DON UYARISI



Ülkenin iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.



ÇIĞ UYARISI



Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları öneriliyor.



KAR ERİMELERİ UYARISI



Hava sıcaklığında beklenen artış nedeniyle, yerde kar örtüsü bulunan iç bölgelerde özellikle güneşlenmenin yaşandığı öğle saatlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.



BAZI İLLERDE HAVA DURUMU



Bazı illerde bugünkü hava durumu ve sıcaklık değerlerinin şöyle olması bekleniyor:



İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif Yağmurlu (11)



Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde hafif yağmurlu. Bu sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (8)



İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile akşam ve gece saatlerinde il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (17)



Adana: Parçalı ve çok bulutlu (16)



Antalya: Parçalı çok bulutlu ve yerel sağanak yağışlı (17)



Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı Yağmurlu (8)



Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu (-1)



Van: Parçalı bulutlu (3)



Diyarbakır: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (11)



BÖLGELERDE HAVA DURUMU



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumunun şöyle olması bekleniyor:



Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı (Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale) ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bilecik ve Bursa çevrelerinde yer yer sis bekleniyor.



Ege: Parçalı zamanla çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları, Manisa ve Kütahya ile akşam ve gece saatlerinde İzmir, Uşak ve Afyon çevrelerinin Yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.



AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya ve Mersin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin yüksek kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.



İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Karaman çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Eskişehir, akşam ve gece saatlerinde Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas çevrelerinin hafif yağışlı geçecek. Yağışların genellikle hafif yağmur, gece Sivas, Yozgat ve Çankırı çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis, sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.



BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Düzce, akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde Bolu ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis, yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Artvin, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, sabah ilk saatlerde Doğu Karadeniz kıyılarında, gece bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.



DOĞU Anadolu: Parçalı kuzey kesimleri çok bulutlu, Ardahan ile gece saatlerinden itibaren Erzincan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.



GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer sis bekleniyor. 



İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ 



  


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN



 



İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN 





 



İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN



 



İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN 





 



İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN



Kaynak: Meteoroloji , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.