Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dünyanın en değerli markalarından 3'ü Türk

5 Mart 2012 Pazartesi::

Batı ülkelerinin en değerli markalar sıralamasındaki tekeli yavaş yavaş kırılmaya başlandı..

Yazı Boyutu : A A A A

Brand Finance'in tüm dünyada yaptığı marka araştırması telekomünikasyon ve perakende sektörlerinin marka liderlerini belirledi. TürkTelekom, Avea ve Turkcell dünyanın en değerli 500 telekom markası arasında kendilerine yer bulurken, araştırma Türkiye'nin en değerli perakende markasının BİM olduğunu ortaya koydu.


DÜNYANIN EN DEĞERLİ PERAKENDE VE TELEKOM MARKALARI

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance dünyanın en değerli telekom ve perakende markalarını açıkladı. Telekom sektörünün en değerli markası 30 milyar dolar marka değeri ile Vodafone olurken, Türkiye'de de faaliyet gösteren Vodafone da dahil olmak üzere en değerli ilk 10 telekomünikasyon markası şöyle sıralandı:



Gelişen pazarların markaları yükseliyor

Brand Finance'in yaptığı araştırma, telekomünikasyon sektöründe en çok gelişme kaydeden markaların BRIC ülkeleri olarak da bilinen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin markaları olduğunu ortaya koydu. En önemli gelişmeler BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) ülkeleri markalarında görüldü. Brezilya'dan VIVO, Rusya'dan ROSTELECOM, Hindistan'dan AIRTEL yükselen marka değerleri ile dikkat çekerken 500 en değerli marka arasında Türkiye'den, Türk Telekom ve Avea ile birlikte Turkcell yer aldı. Türk Telekom Grubu'nun marka değeri 2 milyar dolar, Turkcell'inki ise 1,5 milyar dolar olarak ölçüldü.


Cihazlarda Apple üstünlüğü

Mobil telekomünikasyon cihazı markalarının değerlendirildiği listede ise ilk sırayı Apple alırken, Steve Jobs'ın yönetimi altında dünyanın en değerlileri arasına giren şirketi sırasıyla Samsung, Nokia, HTC ve Blackberry takip etti. Donanım kategorisinde ise en değerli markalar sırasıyla CISCO, Ericsson, Alcatel-Lucent, Qualcomm ve Nokia-Siemens oldu.


Türkiye'nin en değerli perakende markası BİM

Brand Finance'in yaptığı değerlendirmelere göre perakende sektöründe dünyanın en değerli markası 38,3 milyar dolar marka değeri ile Walmart olurken, listede ABD'li markaların üstünlüğü dikkat çekti. Amazon.com, Walgreens, Sam's Club, ASDA gibi internet üzerinden satış yapan markaların sıralamadaki üstünlükleri, internetin perakende sektöründe ne kadar önemli bir paya sahip olduğunu göstermiş oldu. Türkiye'nin en değerli perakende markası ise 1,2 milyar dolarlık marka değeri ile BİM oldu.


Dünya perakende sektörünün en değerli 10 markası:



 

Kaynak: EN SON HABER , Link : #

Anahtar Kelimeler: marka, turkcell, vodafone, bim,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.