Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Osmanlı torunu, Gates'e fark attı

7 Mart 2012 Çarşamba::

Meksikalı işadamı Slim, 68.5 milyar dolarlık servetiyle milyarderler endeksinde Bill Gates’i 6 milyar dolar geride bıraktı.

Yazı Boyutu : A A A A




Türkiye’de yatırım fırsatı kollayan Meksikalı işadamı Slim, 68.5 milyar dolarlık servetiyle milyarderler endeksinde Bill Gates’i 6 milyar dolar geride bıraktı. Slim’in serveti yılbaşından beri yüzde 11 arttı.



Telekomünikasyondan bilişime birçok alanda yatırım için gözünü Türkiye’ye diken Meksikalı işadamı Carlos Slim Helu, Bloomberg milyarderler endeksinde Bill Gates’e 6.1 milyar dolarlık fark attı. 68.5 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer alan Slim’i, 62.4 milyar dolarla Microsoft’un kurucusu Bill Gates izledi.



Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptığı görüşmede, Türkiye’yi ‘dünyanın parlayan yıldızı’ olarak tanımlayan ve Türkiye’deki yatırım fırsatlarını araştırdığını ifade eden Osmanlı torunu Carlos Slim’in serveti endekse göre yılbaşından beri yüzde 11 arttı.



72 yaşındaki Slim, 2 Mart’ta net geliri 478.4 milyon dolar gerilemesine rağmen 68.5 milyar dolarlık servetiyle milyarderler endeksinde şampiyonluk koltuğuna oturdu. 62.4 milyar dolarlık serveti ile ikinci sırada yer alan Bill Gates’in serveti de yılbaşından beri yüzde 11 artarken, üçüncü sıradaki 81’lik Warren Buffett da servetini aynı dönemde yüzde 2.4 arttırarak 43.8 milyar dolara çıkarttı.



Zuckerberg listeye giremedi



Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ise 21 milyar dolarlık serveti ile 20 milyarderin yer aldığı endekse giremedi. Listeyi oluşturan 20 milyarderin servetinin toplamı da 676.8 milyar dolara ulaştı. İlk 10’un toplam serveti 433 milyar dolarla Avrupa’nın en zengin ülkelerinden Norveç’in milli gelirini geçti. Bloomberg’in milyarderler endeksi en zenginlerin piyasa aktivitelerine ve ekonomik gelişmelere bakılarak her gün düzenleniyor.


Kaynak: Patronlar Dünyası , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.