Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Medya baronu işe Ankara'dan başladı

7 Mart 2012 Çarşamba::

Yurtdışında skandallarla başı belada olan, Türkiye’de Sabah-ATV’ye ilgisiyle gündeme gelen Murdoch, Erdoğan’la yatırım konuştu

Yazı Boyutu : A A A A


Yurtdışında skandallarla başı belada olan, Türkiye’de Sabah-ATV’ye ilgisiyle gündeme gelen Murdoch, Erdoğan’la yatırım konuştu



İş dünyasında medya baronu olarak bilinen News Corp’un sahibi Rupert Murdoch dün Başbakan Tayyip Erdoğan ile Ankara’da sürpriz bir görüşme yaptı. Görüşme yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Murdoch’un görüşmeye gelirken elinde Büyük Güney Arap Çölü’nü anlatan “The Empty Quarter” kitabı olması dikkati çekti. Murdoch, Erdoğan’a, medya sektörü açısından Türkiye’yi önemli bir ülke olarak gördüklerini ve buradaki yatırımlarını artırmayı arzuladıklarını söyledi.



Başbakan Erdoğan dün Başbakanlık Merkez Bina’da medya devi Ruppert Murdoch ile görüştü. Murdoch, 1 saat 10 dakika süren sürpriz görüşmeyle ilgili olarak bir açıklama yapmadı. Murdoch 16.30’daki görüşmeye yarım saat erken geldi. Sabah-ATV grubunun satışıyla ilgili olarak adı geçen Murdoch’ın dün Başbakanlık’a gelirken elinde ilginç bir kitap vardı.



Edinilen bilgiye göre Murdoch görüşmede Erdoğan’a, Türkiye’de 5 yıldan beri faliyet gösterdiğini anlattı. Murdoch, programlarını daha da artırmak istediğini belirtti.



Murdoch, medya sektörü açısından Türkiye’yi önemli bir ülke olarak gördüklerini, buradaki yatırımlarını artırmayı arzuladıklarını kaydetti. Murdoch’ın şirketi Türkiye’de 2007 başından bu yana televizyon alanında Fox TV yatırımıyla yer alıyor. Bu arada Murdoch’ın da talipli olduğu Sabah-ATV satışında 1 milyar dolarlık fiyat seviyesi konuşuluyor.



Osmanlı’ya karşı Arapları örgütledi



Rupert Murdoch Başbakan Erdoğan’la buluşmasına elinde İngiliz gezgin, yazar ve ‘istihbarat ajanı’ Harry St. John Bridger Philby (1885 - 1960) tarafından yazılan Empty Quarter (Boş Bölge) adlı kitapla geldi. Kitap, Philby’nin Arabistan’ın en ıssız bölgesi Rub’ul Hali’yi (Boş Bölge) geçerken yaşadıklarını anlatıyor.



Kitabın Murdoch’ın elinde görülen Constable yayınevine ait ilk baskının değeri ise yaklaşık 350 pound. 

Philby, İngiliz yönetimi için Osmanlı İmparatorluğu’na karşı Arapları ayaklandırmakla görevli ekipte yer aldı. Bölgede Şeyh Abdullah ismiyle de bilinen Philby 1917’de Haşimilerle mücadele içinde olan Suudi Arabistan’ın kurucusu Abdülaziz İbni Suud’la görüşmek üzere görevlendirilen heyete başkanlık etti.



‘Oğlu çifte ajan’ iddiası



Bir dönem Arabistanlı Lawrence olarak bilinen T. E. Lawrence ile de çalıştı. İbni Suud’un kral olmasına giden yolda danışmanlığını yapan Philby daha sonra Cidde‘ye yerleşti ve deve sırtında Yemen sınırındaki Rub’ul Hali’nin haritasını çıkardı. Murdoch’ın elindeki kitap bu seyahati anlatıyor. Batılı firmalara Suudi petrolüyle ilgili danışmanlık da yapan Philby 1953’te İbni Suud’un ölümü sonrası Lübnan’a sürüldü. Philby’nin Arabistanlı eşinden olan oğlu Kim Philby’nin hem İngilizlere hem de Sovyet tarafına çalışan bir çifte ajan olduğu iddiası var.



Sorunlarla boğuşuyor



Avrupa, ABD ve Avustralya’da 60 milyar dolarlık medya imparatorluğunu yöneten Rupert Murdoch sıkıntılı günler yaşıyor. İngiltere’de gruba ait News of the World gazetesinin ünlüleri, kraliyet ailesini ve politikacıları dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından gazete kapatıldı. The Sun’da da aynı yöntemlerin izlendiğini keşfeden polisin 11 gazeteciyi tutuklamasıyla Murdoch köşeye sıkıştı. James Murdoch (oğlu) gazetelerin başından ayrıldı, TV ve eğlence işine kaydırıldı. ABD’de Murdoch’ın yayın kuruluşlarına dair FBI soruşturmasının Rusya’daki operasyonları da kapsayacak şekilde genişlettiği haberi geldi.



GÖZLER O KİTAPTAYDI



Sabah ve ATV’yi bünyesine katmak isten ABD’nin medya devinin bu ziyareti Ankara’da günün en çok konuşulan başlıklarından biri. Küresel ölçekte medya devi haline gelen Rupert Murdoch’ın koltuğunun altındaki kitap ise dikkatlerden kaçmadı. 


Kaynak: www.focushaber.com , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.