Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İşte yılın son fırsatları!

23 Aralık 2018 Pazar::

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor, İşte son 9 gün fırsatları! Konut, mobilya, beyaz eşya ve otomobile yapılan vergi indirimleri 31 Aralık gecesi son bulacak. 9 gün içinde harekete geçerseniz mobilyada 10 bin TL, otomobilde 20 bin TL, konutta 50 bin TL'ye kadar kar edebilirsiniz.

Yazı Boyutu : A A A A

31 Aralık'ta süresi dolacak İmar Barışı ile tapusuz konutunuzun geleceğini sağlama alabilirsiniz. Ekonomiyi canlandırmak için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamasıyla, 1 Kasım itibarıyla 2 ay için vergide indirime gidilmişti.

Posta'nın haberine göre, Otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer vergisi (KDV) indirimleri, 31 Aralık'ta sona erecek. Yani 6 başlıkta yapılan vergi düzenlemelerinden yararlanmak için son 9 günlük sürece girildi.

'KALICI OLMALI'

Tanınan indirimin bitmesine günler kala, sektörlerden indirimin kalıcı olması yönünde talepler var. İndirimin konut sektörüne önemli fayda sağladığını belirten Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, sektörün 2019'da da bu teşviklere ihtiyacı olduğunu söyledi. Taylan, "Yüzde 4'ten 3'e inen tapu harcı oranı, kalıcı olarak yüzde 1'e çekilmeli" dedi.

SATIŞLAR YÜZDE 30 ARTTI

İndirimin yeni yılda da sürmesini isteyen Mobilya dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı ahmet güleç, "15 Kasım'dan bu yana KdV indiriminin etkisini ciddi şekilde görüyoruz. KdV indirimi son bir ayda mobilya satışlarımızı yüzde 30 artırdı" diye konuştu.ankara Mobilyacılar ve lakeciler odası Başkanı hüseyin Taklacı da "Sürmeli ama el işçiliği mobilya ve boyacılıkta da ahmet güleç KdV alınmamalı" dedi.

'SÜRE UZATILMALI'

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan sektörü otomotiv. Sektörün, 2018'i de 31 milyar dolarlık ihracatla kapatacağını belirten Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç "Çarkların dönmesi için vergi indirimleri uzatılmalı. Bir diğer önemli konu da kredi faizlerinin düşürülmesi. Zira, faizlerin yüksek olması ikinci el sektörünü zora sokuyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.