Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

10 ayın en büyük yabancı girişi

16 Kasım 2018 Cuma::

Hisse senedi ile tahvil-bono piyasasına son 10 ayın en güçlü yabancı girişi gerçekleşti. Merkez Bankası tarafından dün açıklanan verilere göre 2-9 Kasım tarihleri arasındaki haftada yabancılar 151.7 milyon dolarlık hisse, 447.9 milyon dolarlık tahvil aldı

Yazı Boyutu : A A A A

Ağustos ayındaki kur saldırısını ekonomi yönetiminin aldığı kararlarla püskürten, Yeni Ekonomi Programı ile yatırımcılara güven veren Türkiye, yabancıların ilgi odağı olmaya başladı. Özellikle makro verilerdeki güçlü toparlanma, enflasyonun düşüşe geçeceğine ilişkin beklentiler ve Hazine'nin başarılı borçlanma stratejilerinin etkisiyle, hisse senedi ile tahvil-bono piyasasına son 10 ayın en güçlü yabancı girişi gerçekleşti.

1 HAFTADA 627.6 MİLYON $
Merkez Bankası tarafından dün açıklanan verilere göre 2-9 Kasım tarihleri arasındaki haftada yabancılar 151.7 milyon dolarlık hisse, 447.9 milyon dolarlık tahvil aldı. Repo ve özel sektör borçlanma araçları ile birlikte Türkiye'ye bir haftalık yabancı girişi 627.6 milyon dolarla 19-26 Ocak 2018 haftasından bu yanaki en yüksek seviyeye ulaştı.

DOLAR 5.40 TL'NİN ALTINDA
Öte yandan Türk Lirası'ndaki güçlü toparlanma eğilimi dün de devam etti. Dolar 5.40 TL'nin altına gerilerken, TL dolar karşısında yüzde 1.2 ile en fazla değer kazanan para birimi oldu. Merkez Bankası'nın dün açıkladığı beklenti anketine göre de ekimde 5.98 TL olan yıl sonu dolar kuru beklentisi, bu ay 5.64'e geriledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.