Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Dolardaki spekülasyona bir darbe daha

28 Ağustos 2018 Salı::

Merkez üssü Londra, Dolardaki spekülasyona bir darbe daha... Sabah ekonomi yazarı Dilek Güngör bugünkü yazısında kurdaki Londra spekülasyonunu bir kez daha deşifre etti. “Daha önce Türkiye'ye yapılan kur saldırılarının arkasında Londralı bankaların izi çıkmıştı” diyen Dilek Güngör, Türkiye’nin bu tezgahı bozacak hamlelerine dikkat çekiyor.

Yazı Boyutu : A A A A

DİLEK GÜNGÖR'ÜN YAZISINDAN BAŞLIKLAR:

Hükümet kura karşı spekülatif atağı önleyecek yeni bir hamle daha yaptı. Borsada swap pazarı kurulacak. Dolar verip TL almak isteyen tezgâhüstüne değil bu pazara gelecek.

Ekonomi yönetimi Londra'daki bankaların döviz kurları üzerindeki spekülatif ataklarını bertaraf edecek önemli bir hamle daha yaptı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun swap işlemlerini sınırlandırmasının ardından Borsa İstanbul da harekete geçti. "Karanlık havuz" denilen tezgâhüstü piyasalarda gerçekleştirilen swap işlemleri artık İstanbul'da organize bir piyasa güvencesinde yapılabilecek. Borsa İstanbul'da kurulacak swap pazarı ilk etapta döviz piyasaları için hayata geçirilecek. Pazar, bankalar başta olmak üzere tüm finans sektörü katılımcılarına hizmet edecek. Takasbank, bu pazardaki işlemlerin takasını gerçekleştirecek; risk ve teminat yönetimi hizmeti verecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.