Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Dolardaki hızlı düşüş devam ediyor

15 Ağustos 2018 Çarşamba::

Haftanın ikinci işlem gününde dalga boyunun önceki günlere göre azaldığı dolar/TL, BDDK’nın son hamlesi ve işsizlik rakamlarının ardından 5,8 liranın altına kadar geriledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Hafta başında 7 lira seviyesini aşan dolar/TL, BDDK ve Merkez Bankası tarafından alınan önlemler sonrası kısmen sakinleşti. TCMB’nin bir faiz artırımı yapabileceği beklentileri ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yatırımcılar ile bir toplantı yapacağı haberi kurda iyimser havayı destekledi.

Dün 6.43 seviyesinden kapanan dolar/TL’de bu sabah geri çekilme hızla devam ediyor. Kurda yaşanana hızlı geri çekilme sonrası 5,9650 seviyelerine kadar geriledi. Saat 10:40 itibarıyla dolar 5,9980 liradan euro ise 6,8380 liradan alıcı buluyor.

Dün 6,40-6,50 bandındaydı

Haftanın ilk günü dalga boyu bu gelişmelere karşın yüksek olsa da dün bu rakam 6.50-6.40 arasına çekildi.

Analistler Türk Lirası’nda spekülatif atakların sınırlandığını belirterek, fiyatlamalarda normalleşme sinyallerinin geldiğini belirtiyor. Bugün yurt içi piyasalarda mayıs ayı işsizlik rakamları ve temmuz ayı bütçe dengesiyle birlikte, yurt dışında ise İngiltere TÜFE ve ABD verileri takip edilecek.

Öte yandan Türkiye, ABD menşeili bazı ürünlere ek vergi getirdi. Aralarında pirinç, alkollü içecekler, yaprak tütün, binek otomobil, güzellik veya makyaj malzemelerinin de olduğu ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında uygulanan ek vergi oranları iki kat artırıldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.