Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yayın
Print Al

Anlatmaktan Eğitim Değildir

3 Haziran 2018 Pazar::

Anlatmaktan Eğitim Değildir TEGEP Yayınları’ndan Çıktı. TEGEP, misyonu ve vizyonu doğrultusunda, eğitim ve gelişim profesyonellerinin gelişimine katkı sağlayacak kaynak niteliğindeki önemli yayınları Türkçe’ye kazandırmayı çalışma alanlarından biri olarak belirlemiştir ve bu doğrultuda Dernek çatısı altında çalışmalar yürütülmektedir.

Yazı Boyutu : A A A A

Harold Stolovitch ve Erica J. Keeps tarafından yazılan ve ATD tarafından yayımlanan, alanın en iyi bilinen kitaplarından biri olan "Tellig Ain't Training" kitabı da bu çerçevede; Türkçe olarak hazırlandı ve "Anlatmak Eğitim Değildir" adı ile 2017 yılının Ekim ayında, TEGEP Yayınları tarafından yayınlandı.

Tüm dünyada eğitim profesyonellerinde bir baş ucu kaynağı olarak kabul görmüş olan kitap; zengin bir akademik birikimi, uygulamaya dönük bir şekilde ve samimi bir dille aktarmaktadır. Bu açıdan kitap, eğitim profesyonellerinin yanı sıra, öğretmenler, veliler, akademisyenler ve eğitim ile bir şekilde ilgili herkes için değerli bir kaynaktır.

TEGEP’in zenginleşip değer yaratmasında “gönüllülük esasına göre” çalışan eğitim profesyonellerinin katkısı çok büyüktür. Bu çalışma da çok önemli ve değerli bir gönüllü desteği sayesinde gerçekleşmiştir. Emeği geçen tüm gönüllülerimize bir kez daha çok teşekkür ederiz.

Eğitim ve gelişim profesyonelleri için bir başucu kaynağı olan bu kitabın, basıldığı tüm ülkelerde olduğu gibi değerli Türk okurları için de faydalı olmasını diliyoruz.

TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği

“Anlatmaktan Eğitim Değildir” için övgüler
“İşe yarayan bir eğitim geliştirmek için erişilebilir harika bir rehber! Bu kitap mevcut akademik düşüncenin en iyisini eğitimcilere konuşma dilinde, pratik ve kullanılabilir bir şekilde sunuyor. Dipnotlar daha fazlasını isteyenler için fevkalade bir kaynak. En basitle haliyle süper.”
Bonnie Beresford, Capital Analytics, Müşteri Hizmetleri, Başkan Yardımcısı
“Nasıl öğrendiğimiz ile ilgili bu pratik, yenilikçi ve iyi araştırılmış kitap, tüm öğrenme ve performans profesyonelleri için çok değerli bir araç. Eski bir eğitim ve değişim yönetimi başkan yardımcısı olarak, o dönemde var olsaydı, tüm eğitimcilerin, koçların ve yöneticilerin bu kitabı okumalarını zorunlu kılardım. Çok iyi!”
Michel Desjardins, Bank of Kanada İş Geliştirme, BDC Danışmanlık Grubu, Kıdemli Başkan Yardımcısı
“Kitabınız “Anlatmak Eğitim Değildir”in beni ve bir şirketin eğitim programını nasıl olumlu biçimde dönüştürdüğünü bilmenizi istiyorum. En heyecan vericisi de eğitim alan yeni çalışanların yorumları oldu: “Çok organize”, “Anlaması çok kolay”, “Bu katıldığım en iyi eğitim”… En inanılmaz kısım ise mevcut çalışanların eğitim sonrası yeni işe alınanların geldiği yüksek seviyeden bahsetmeleri ve mevcut çalışanların kendilerinin de bu eğitimi çok beğenmesi sebebiyle eğitime katılmak istemeleri. Böylesine aydınlatıcı, anlaması kolay ve dönüştürücü bir kitap için teşekkürler.”
Pamela Sullivan, PS Sullivan & Co. Teşhis ve Koruma Danışmanı
“Kitabınız “Anlatmak Eğitim Değildir”i yeni bitirdim ve sizi harika kitabınız için takdir etmek amacıyla bir not bırakmak istedim. Son birkaç yıldır kayda değer literatürü inceliyorum ve yayınınız uzun zamandır denk geldiğim en açık ve en doğrudan yayınlardan biri bence. Bizim eğitim örgütümüzdeki herkesin bu kitabı incelemesini tavsiye ediyorum çünkü “her şeyi bir araya getiren” harika bir araç görevi görüyor.”
Steve Sniderman, Amway, Küresel Satış Birimi, Küresel Eğitim ve Öğretim, Performans Geliştirme Danışmanı

Kaynak: , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.