Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Türkiye sağlıkta dünya merkezi olacak

28 Mart 2018 Çarşamba::

Maliye Bakanı Naci Ağbal, sağlık turizmini getirilen katma değer vergisine yönelik istisnayı eleştiren muhalefete tepki göstererek, hükümetin yeni adımlar atacağını açıkladı. Düzenleme kapsamında 'Yaşlı bakım hizmetleri, kronik hastalıkların tedavisi ve özellikle fizik tedavi gibi alanlarda Türkiye’yi sağlık turizmi merkezi yapmak istiyoruz. Sahip olduğu genç nüfusu, iklim özellikleri, potansiyel sağlık turizmi bakımından Türkiye’yi cazibe merkezi haline getiriyor” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Düzenlemenin, "Arapların saç ekimine KDV istisnası" olarak yorumlanmasına sert tepki gösteren Ağbal, "Belli bir yerden gelen insanlara dönük ayrımcı anlayış var. Yaşlı bakım hizmetleri, kronik hastalıkların tedavisi ve özellikle fizik tedavi gibi alanlarda Türkiye'yi sağlık turizmi merkezi yapmak istiyoruz. Sahip olduğu genç nüfusu, iklim özellikleri, potansiyel sağlık turizmi bakımından Türkiye'yi cazibe merkezi haline getiriyor" dedi.

Milliyetin haberine göre KDV Yasası'nı değiştiren, bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşacak tasarının 4. maddesine göre, Sağlık Bakanlığı'nca izin verilen gerçek veya tüzel kişilerce Türkiye'de yerleşik olmayan yabancı uyruklulara verilen tedavi hizmetleri katma değer vergisinden istisna tutulacak.

Hedef 20 milyar dolar... Türkiye dünyada merkez olacak!

TBMM'de konuşan Ağbal, sistemin nasıl işleyeceğini anlatırken, "Amacımız, yaşlanan nüfusa bağlı olarak hizmetlerle ilgili istisnayı getirmek. Yurt dışındaki özel veya kamusal sosyal güvenlik kurumları üzerinden işleyecek.

Ya hastanelerimiz orada gidecekler sosyal güvenlik kurumlarıyla sözleşme yapacaklar, söz konusu hizmetleri Türkiye'de onlara vereceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN 2023 HEDEFİ 20 MİLYAR DOLAR

Türkiye'ye 2017 yılı içerisinde yaklaşık 750 bin hasta geldi. Gelen hastalar en çok saç ekimi, diş tedavisi, göz, tüp bebek ve kardiyoloji için Türkiye'yi tercih ediyor. Bu kapsamda sağlık turizminden elde edilen gelir 7 milyar doları buldu. Sağlık için gelen turistler bir günde en az 150 euro harcadı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.