Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Gelecekte İstihdam ve Üretimin Niteliği Tartışıldı

25 Mart 2018 Pazar::

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Gelecekte İstihdam ve Üretimin Niteliği Tartışıldı. Akzirve’nin sponsorluğunda gerçekleşen ‘Yeni Bir Geleceğe Doğru’ oturumunda geleceğin dünyasına dair rehber niteliği taşıyan enerji, istihdam ve üretimin geleceği konuları değerlendirildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Moderatörlüğünü Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez’in yaptığı panele Softbank Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Chockalingam Palaniappan, DaVinci Enstitüsü Gelecek Bilimcisi Thomas Frey ve The Next Factory of the World Kitabının Yazarı Irene Sun katıldı.

Güneş enerjisi saklanabilir olduğunda yatırımlar çok artacak
Panelde ilk konuşmayı yapan Softbank Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Chockalingam Palaniappan, dünyada güneş enerjisine yönelik büyük ilgi olduğunu, bu yolla elde edilen enerjinin saklanabilir olmasının maliyeti düşürülebildiğinde, gelecekte yatırımların çok daha artacağını belirtti. Palaniappan “Maliyetler düştüğünde 2030 yılına kadar birçok hükümet, ülkelerindeki araçların temiz enerji kullanacağına dair söz veriyor” dedi.

2040’ta şimdiki mesleklerin çoğu yok olacak
DaVinci Enstitüsü Gelecek Bilimcisi Thomas Frey ise enerjinin saklanabilir olmasıyla ziyan edilen enerji miktarının da düşeceğini belirtti. Ancak yine de bunun zaman alacağını ifade ederek “Bugün kullandığımız araçlar 150 yıllık bir çalışma sonucu geliştirildi” diye konuştu. Frey teknolojinin gelişmesiyle, bazı iş kollarında istihdamın azalacağını ama diğer taraftan birçok yeni iş imkanı oluşacağını, ancak bunların bugünkü gibi tam zamanlı değil, yarı zamanlı ya da proje bazında işler olacağını söyledi. 2040’ta şu anda en sık görülen birçok mesleğin yok olacağını söyleyen Frey, robotlar, dronelar, sürücüsüz araçlar gibi yeni alanlarda yeni meslekler oluşacağını söyledi. Frey, gelecekte başarılı olabilmek için bireylerin iş dünyasında daha esnek olabilmesi gerektiğini ifade etti.

Çinli girişimciler dünyanın her yerinde fırsatları değerlendiriyor
The Next Factory of the World Kitabının Yazarı Irene Sun, 1980’lerde Çin’de fabrikalarda çalışmaya başlayan, daha sonra yönetici pozisyonuna gelip, bununla da yetinmeyerek
Nijerya’dan Özbekistan’a kadar yatırım yaparak fabrikalar kuran Çinli iş insanlarını örnek gösterdi ve Çin’in artık dünyanın fabrikası olmaktan çıktığını ve dünyanın geri kalan bölgelerindeki fırsatları değerlendirerek girişimler gerçekleştirdiğini anlattı. Kendi çocukluğunda Çin’de altyapının çok zayıf olduğunu, 25 yıl önce kendisinin ilk kez özel bir araca bindiği günü çok iyi hatırladığını çünkü bunun o dönemde görülmemiş bir şey olduğunu ifade etti. Sun, Çin’in önümüzdeki dönemde öneminin azalmasını değil, dönüşmesini beklediğini söyledi. Sun, dünyada “kollektif korku” yüzünden toplumların içlerine kapanmaya başladığını, oysa şu anda faydasını gördüğümüz birçok teknolojik ilerlemenin ülkelerin ve kültürlerin bir araya gelmesiyle oluştuğunu hatırlattı.

Zirvede yer alan tüm konuşma ve oturumlar www.zirvedencanli.com ve dha.com.tr adreslerinden canlı olarak takip edilebiliyor. Ayrıca DHA abonesi medya kanalları DHA’nın uydu kanalından da görüntüleri logolu olarak alabiliyor.

Uludağ Ekonomi Zirvesi ile ilgili en güncelbilgileri http://www.uludagekonomizirvesi.org adresinden takip edebilirsiniz.




Uludağ Ekonomi Zirvesi Hakkında: İki gün boyunca Türkiye’den ve dünyadan 1200’e yakın iş insanını ağırlayan Zirve’de iş ve ekonomi dünyasının liderleri, yöneticiler, siyaset dünyasından bakanlar, uluslararası konuşmacılar, girişimciler ve basın mensupları yer alıyor. Capital ve Ekonomist dergileri tarafından 2012 yılından bu yana organize edilen Uludağ Ekonomi Zirvesi, sektör liderleri ve medya tarafından ilgiyle takip ediliyor; birçok yeni fikre ve girişimcilere ışık tutuyor.
Dünyaca ünlü ekonomistleri, şirketlerin CEO ve yöneticilerini ve ayrıca siyaset dünyasından önemli isimleri ağırlayan Uludağ Ekonomi Zirvesi, bugüne kadar Nouriel Roubini, Marc Faber, Muhtar Kent, Hamdi Ulukaya, Christian Wulff, Jack Straw, Fatih Terim, Kai Georg Diekmann, Jared Cohen, Jean Claude Trichet, Begümhan Doğan Faralyalı, Ali Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Andy Grignon, Ali Koç, Emine Kamışlı, Simon Calder, Darrel West, Mark Mulloch-Brown, Ali Kibar, Cem Boyner, Hüsnü Özyeğin ve daha birçok değerli isme ev sahipliği yaptı.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin Ana Sponsorluğunu Garenta üstleniyor. Gold Sponsorlar arasında
Dow, Hacıince, Metal Yapı Konut, Netlog Lojistik, Otoyol-Oksijen Tesisleri, SOCAR Türkiye, Türkiye İş Bankası, Türk Telekom, Vodafone Türkiye ve Yedi Mavi yer alıyor. Zirve’nin Oturum Sponsorları Akkök Holding, Akzirve, BASF Türkiye, Borsa İstanbul, Citibank, Four Seasons Hotels İstanbul, Google, Birleşik Krallık Büyükelçiliği, HSBC, İGSAŞ, TEB, Türk Hava Yolları ve Ziraat Emeklilik olurken, Cisco ve Denizbank da Zirve’de Etkinlik Sponsoru olarak yer aldı. Zirve’nin Destek Sponsorluğunu TAV Havalimanları, İçecek Sponsorluğunu ise Uludağ İçecek üstlendi. Zirve’nin Medya Sponsorları ise CNN Türk, CNN Türk Radyo, DHA ve Hürriyet oldu.




Detaylı bilgi için
Pınar KIN / Canvas İletişim
pinar@canvas.com.tr
0532 260 0954
www.canvas.com.tr

Kaynak: Mehmet Emin Öztürk , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.