Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Arakanlılar İçin Kalıcı Konutlar İnşa Edilecek

3 Ekim 2017 Salı::

Ülkelerinde maruz kaldıkları işkencelerden dolayı göç edip Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlara insani yardım için harekete geçen, gıda dağıtımlarına başlayan Türk Kızılayı, son göç dalgasında gelenlerden yaklaşık 100 bini için kalıcı konut inşa edecek.

Yazı Boyutu : A A A A

Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan, son yaşanan olayların ardından ise bölgeye ilişkin planlarını revize eden Türk Kızılayı, Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar için prefabrik konut inşa edecek. Süreci yerinden değerlendirmek için Bangladeş’e giden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Genel Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz, AFAD işbirliği ile inşa edilmesi planlanan konutların izin süreçlerini tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

Hükümet yetkilileri ve Bangladeş Kızılayı Genel Başkanı Hafız Ahmed Mazumdar ile görüşen, konutların yapılacağı bölgede incelemelerde bulunan Kınık ve beraberindeki heyet, çalışmaların bir an önce başlaması için anlaşmaya vardı. Ülkede faaliyet gösteren Türk STK temsilcileriyle de bir araya gelen Kınık, içerisinde sosyal ve dini tesislerin de olacağı projede herkese görevler düşeceğini vurguladı.

Gıda dağıtımları başladı

Bangladeş’te daimi temsilciliği bulunan Türk Kızılayı, her gün binlerce Arakanlı Müslüman’ın teknelerle göç ettiği Bangladeş’in Cox’s Bazar kentinde gıda dağıtımlarını da artırdı. Dağıtım çalışmalarına Genel Başkan Kınık da eşlik etti.

Kutupalong ve Ukhia mülteci kamplarındaki gıda dağıtım çalışmalarına katılan Kınık, göç yolunda zayıf düşmüş, hastalanmış insanlara da yardım etti.

ARAKAN’A NAKDİ İNSANİ YARDIM

Yüzlerce yıldır baskı altında yaşam mücadelesi veren, 2012 yılında başlayan saldırılar sonrası yerlerinden edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanlar yine büyük acılar yaşıyor.

Şiddeti artan saldırılarda binlercesi hayatını kaybeden, onbinlercesi göç yoluna düşen Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan Türk Kızılayı, bölgeden yükselen yardım çığlığına sesiz kalmayarak yeniden harekete geçti.

Çocuk, kadın, genç, yaşlı… Her yaştan ve gruptan yüzbinlerce Arakanlı Müslümanın yarasına merhem olmak isteyen siz hayırseverlerin bağışlarını gerek ülkeleri Myanmar’da göçmen durumuna düşen, gerekse zorunlu olarak göç ettikleri ülkelerde Arakanlılara ulaştırmak için insani yardım operasyonu başlatan Türk Kızılayı, bu çığlığa sessiz kalmayan herkesi bir kez daha desteğe davet ediyor.

Gelin, bu zorlu şartlarda onlar için bir kez daha harekete geçelim. Yaralarını birlikte saralım. Arakanlı Müslümanlar yardımlarınızı bekliyor.

Tüm GSM operatörleri üzerinden 2868'e “ARAKAN” yazıp mesaj yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Siz de insani yardım çalışmalarına maddi bağışta bulunarak Kızılay’ın çalışmalarına destek olabilirsiniz. Desteğiniz için tüm ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ederiz.

Türk Kızılayı’na Nasıl Bağış Yapabilirsiniz?

• Bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış tahsilât sistemi ve bağış hesaplarından (Banka Hesap Numaraları),
• Türk Kızılayı internet sitesi üzerinden Kredi Kartı kullanarak elektronik işlemle,
• 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından,
• Tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından,
• Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden (Şube adreslerimize internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz) bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Bağışlarınızın takibini, web sitemizin bağış sekmesinde yer alan “Bağış Takibi” bölümüne, T.C. Kimlik numaranızı veya bağışçı kodunuzu girerek yapabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.