Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Hem vatandaşımız hem de ekonomimiz kazanacak

2 Ekim 2017 Pazartesi::

Başbakan Yıldırım Hazine’nin altın kazanç sunacağı tahvil satışlarının bugün başlayacağını belirterek, “Böylece altın tahvili ile ekonomide çarklar daha da hız kazanacak” dedi

Yazı Boyutu : A A A A

Hazine Müsteşarlığı tarafından yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması yönünde ilk adım atılıyor. Başbakan Binali Yıldırım piyasa değeri 300 milyar TL'yi bulduğu tahmin edilen vatandaşların tasarruflarının değerlendirilmesi için hazinenin uzun zamandır sürdürdüğü çalışmaları bitirdiğini bugün ilk tahvil satışına çıkacağını açıkladı. Tahvil satışı ile vatandaş elindeki tasarrufu değerlendirileceğini belirten Başbakan Yıldırım vatandaşlara çağrı yaparak, "Hazine Müsteşarlığımızın altın kazanç sunacağı tahvil satışları ile vatandaşımız hem kendi kazanacak hem de ekonomisine katkı sunacak. Çarklar daha hızlı dönecek. Çünkü ekonomimizin büyümesi savunma sanayimizin güçlenmesi için ihtiyaç duyulan kaynak ihtiyacında dışa bağımlılık azalacak" dedi. Türkiye'de yastık altındaki altın tasarrufu en az 2 bin 200 ton olduğunu ve bunun yaklaşık değerinin 300 milyar lirayı bulduğu tahmin ediliyor. Hazinenin finansman konusunda bir sıkıntısının bulunmadığına dikkat çeken Başbakan Yıldırım, "Altınları sisteme çekerek ülke içi kaynakların artırılmasını hedefliyoruz" dedi.

SİSTEM ETAP ETAP HAYATA GEÇİRİLİYOR
2-6 Ekim 2017 arasında yapılacak olan 1.Etap talep toplama işlemleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Rize, Sivas, Samsun ve Zonguldak'ta gerçekleştirilecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.