Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Diyarbakır hayat buldu

17 Haziran 2017 Cumartesi::

27 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen Dicle Vadisi Rekreasyon ve Peyzaj Düzenlemesi Projesi kapsamında sosyal alanlardan spor tesislerine kadar birçok yapı Diyarbakır’a kazandırıldı

Yazı Boyutu : A A A A

OSMAN ÇOBANOĞLU

Hendek terörü sonrası Diyarbakır’da hasar gören tarihî eserleri onarılırken, sağlıksız yapılaşmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Diyarbakır’ın ‘çılgın’ projesi Dicle Vadisi Projesi’nde ilk etap tamamlandı. 27 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen Dicle Vadisi Rekreasyon ve Peyzaj Düzenlemesi Projesi kapsamında 300 kişinin aynı anda ibadetini yerine getirebileceği cami, 2 basketbol sahası, 1 futbol sahası, 4 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu, bisiklet otoparkı ve kiosku, dokuya uygun kır kahvesi, büfe ve su deposu inşa edildi. Yeşil alana büyük önem verilen projede 265 bin metrekare çim kullanılırken 60 farklı türde 65 bin ağaç ve çiçek dikildi. Projenin tamamı bitirildiğinde Dicle Vadisi, yeşil alanlar, bisiklet yolları, göletler, meydanlar, sosyal donatılar, açık spor ve rekreasyon alanları ile kentin en önemli yaşam alanı olması bekleniyor.
129 MİLYON TL NAKİT ÖDEME YAPILDI
Diğer yandan zarar tespitleri yapılarak yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinin gerçekleştirildiği alanlarda da çalışmalar sürüyor. Şehre yönelik eşya yardımı, kira yardımı ve kamulaştırma için toplam 129 milyon TL nakdi yardım ve ödeme yapıldı. Ayrıca hak sahipleri için toplam 7 bin 837 adet konutun yapımının devam ettiği belirtildi. Hak sahiplerine bazı seçenekler sunuluyor. Vatandaşa, evinin değerinin nakdi olarak ödenmesi, Üçkuyular ve Çölgüzeli mevkisinde TOKİ konutlarından ev verilmesi ya da Suriçi’nde koruma amaçlı imar planı hükümleri doğrultusunda evini yapması seçenekleri sunuluyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.