Bugün: 23 Kasım 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İşsizliği bitirecek 3 ayaklı formül

8 Haziran 2017 Perşembe::

İstihdam eylem planıyla kendi işini kuracak genç girişimciler teşvik edilecek. Güneydoğu’daki kadınların üretime ve istihdama katılımı desteklenerek, yalnız engellilerin çalıştığı üretim merkezleri ve fabrikalar kurulacak

Yazı Boyutu : A A A A

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım’ın müjdesini verdiği yeni istihdam planının detayları netleşmeye başladı. Gençler, kadınlar ve engelliler olmak üzere üç ayağı bulunan eylem planıyla kendi işini kuranlara desteğin yanı sıra Güneydoğu Ve Doğu’da kadınların istihdamı teşvik edilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendi işini kuracak genç girişimcilere özel teşvikler düşünüldüğünü belirterek “Genç işsizlerin büyük büyük bölümü iyi eğitimli kitle. Bir milyon gencin nitelikli elaman olarak çalışma hayatını kaktı sunması, katma değer ve ileri teknoloji arayan bir ülke için bir fırsattır. Toplam işsizlerin yüzde 24’lük bir kitlesinden bahsediyoruz. Genç işsizleri farklı alternatiflerle çalışma hayatına katmak istiyoruz. İşverenlere belli teşvikler vereceğiz. Genç girişimciler için destek verilecek. Örneğin diyeceğiz ki, 5 yıl boyunca sizi destekleyeceğiz. Kalkınma Bankası imkanları da yeni fikirler ve genç girişimcilere kaynak oluşturacak. Genç işsizlerin istihdamdaki payını artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Doğu ve Güneydoğu’daki kadınlar başta olmak üzere olmak üzere kadın istihdamına yönelik de farklı teşvikleri hayata geçireceklerini ifade eden Müezzinoğlu “Bölgedeki kadınları üretime ve iş hayatına katacak desteklerimiz olacak” diye konuştu. Müezzinoğlu ayrıca yalnızca engellilerin çalıştığı fabrikaları ve üretim merkezlerini kuranlara özel teşvikler düşünüldüğünü söyledi. Müezzinoğlu, engelli istihdamını artıracak projenin detaylarını şöyle açıkladı: “Şu anda, 50’den fazla işçi çalıştıran işletmelerin engelli çalıştırma zorunluluğu bulunuyor. Buna dokunmayacağız. Ama 50’nin altında ise yani, 10 kişi çalıştıran bir market, mahallenin bakkalı, kasabı, pastanesi v.s. Onlara diyeceğiz ki siz engelli çalıştırın, biz devlet olarak sizi destekleyelim. SGK primleri ödenecek, belki maaşın yarısı ödenecek. Çok tehlikeli ve tehlikeli işyerlerindeki engelli çalıştırma mecburiyetini kaldıracağız. Ama ne kadar engelli çalıştırmaları gerekiyorsa, o kadar sayıdaki engellenin maliyetini Engelliler Fonu’na yatıracaklar. Bir yandan da, bir işveren ‘Ben işletmemi, engellilere göre dizayn ediyorum. Daha fazla oranda engelli çalıştıracağım. 100 kişiden 30’u engelli olacak’ derse, bu defa engelli çalıştırmayanlardan Fon’a aktarılacak kaynağı engelli çalıştıranlara aktaracağız. Bu tip işletmeler ayrıca teşvik edilecek.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.