Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Mayıs biterken piyasalara bakış

25 Mayıs 2017 Perşembe::

Global piyasalarda ezberler bozulmaya devam ederken klasikleşmiş '' Mayıs'ta sat ve git '' alışkanlığının da bu sene bir defa daha çalışmadığını izliyoruz.

Yazı Boyutu : A A A A

ABD tarafında yaşanan Trump'ın Başkanlığına dair spekülasyonlar ve FED'in Haziran ayına dair faiz arttıracağı beklentileri belirli bir baskı oluştursa da bu baskı özellikle ABD merkezli borsalarda henüz ana yükseliş trendini değiştirecek boyuta ulaşmış durumda değil. Avrupa tarafından gelen Fransa seçim sonuçlarının verdiği doping , Asya-Ortadoğu kaynaklı jeopolitik risk ajandasına verilen mola pozitif havanın desteklenmesinde ana unsurlar oldular. ABD 10 yıllıklarda yüzde 2.20-2.35 bandında görece sakin duruş , Dolar Endeksi'nin 97.00'lere gelmesi hatta altını test etmesi pozitif havaya desteğin yanında özellikle gelişen piyasalar FED öncesi bir manevra alanı vermiş durumda.

Yine de Mayıs ayı biterken ve Kritik Haziran ayına girerken , her an masada ki başlıkların tekrar sıcak bir şekilde gündeme gelmesi yada yeni bir risk başlığı ile aşırı alımda olan piyasaların beklenmedik sert satış reaksiyonları verme olasılığı ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor. Tarihi diplerde olmaya devam eden VİX Endeksi'nin ara ara verdiği sert yukarı refleksler ve S&P 500 Endeksi'nin 2.400'lerden hızla 1-2 gün içinde 2.350'lere gelmesi temkinli iyimser olmamız gerektiğini bize hatırlatan bir prova olarak not edildi. İçerde BİST VE DOLAR-TL tarafına dönersek ; BİST için en son yazımızda ''Teknik olarak BİST tarafında sindirme-soluklanma sürecinin biterek yükselişin devamı için 95.500 üzerinde kapanışlarla 97.000-100.000 bandına doğru ilerleme olması gerektiğini '' belirtmiştik. Nitekim bu öngörümüz gerçekleşti ve mevcut durumda 98.500'lere kadar ulaştık. Kısa vadede 97.500-98.000 üzerine yerleşme kalıcı oldukça hedef 100.000 ve üstü seviyeler olacaktır. Dolar bazlı ise 3.00 cent'ler hedefte olmaya devam edecektir.

İçsel-dışsal dinamiklerle kar satışları etkili olduğunda özellikle 97.000 altına sarkmalarda 93.000-95.000 seviyesini kısa vadeli bir sınır destek olarak görmekte fayda görmekteyiz. Dolar-TL tarafında ise daha önce de belirttiğimiz gibi ; yukarı yönlü hareketlerde hareketin tepkiden çıkmaması için 3.65-3.70 direnç eşiğinin geçilmemesi gerektiğini ve daha kalıcı rahatlama için 3.60 altında kaldıkça 3.50.355 aralığına doğru ilerleme sürecinin devam etmesinin sağlıklı olacağını daha kalıcı rahatlama için 3.50 altında kapanışlar gerektiğinin altını çizelim.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.