Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Şoföre göre sigorta

18 Şubat 2017 Cumartesi::

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek zorunlu trafik sigortasında şoför odaklı, sürücülerin sigortalandığı bir sistem üzerinde çalıştıklarını bildirdi

Yazı Boyutu : A A A A

Zorunlu trafik sigortasında araca göre değil şoföre göre sigorta dönemi başlıyor. Uygulama ile 3 bin liraya kadar varan sigorta prim tutarlarının da düşmesi bekleniyor. Konuyla ilgili olarak Hazine’nin çalışma başlattığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek şunları kaydetti: Türkiye’de bana kalırsa sistemin şöyle bir eksikliği var, trafik sigortası mecburi bir sigortadır, sizin karşı tarafa vereceğiniz zararı karşılamak için düzenlenmiştir. Dolayısıyla arabadan çok şoförün sigortalandırılması lazım. Arabanızın sigortası var, hemen hiç sigortası olmayan, belki deneyimsiz bir şoföre ‘al, sür’ diyorsunuz. Bunlar yaşanıyor Türkiye’de, biliyoruz. Şoförün de sigortalanması, sadece arabanın değil, ikisinin birleşimi. Yeni, acemi bir şoför veya kaza yapan bir şoför. Primleri yükselten bu tür faktörler var. İngiltere’de tamamen şoför odaklı, sürücünün sigortalandığı bir sistem var. Onun için biz de sadece taşıt değil, sürücünün risklerini de dikkate alan... Bu muhtemelen kaza sayısını, zarar miktarını azaltır, dolayısıyla primleri aşağı çeker.

Otomatik BES’e yönelik olumsuz kampanya var

Otomatik BES’in 12 Şubat itibarıyla 980 bin katılımcıya ulaştığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek “Bu iyi bir rakam. Toplanan fon yaklaşık 98 milyon lira civarında. Şu ana kadar cayma hakkını kullananlar yüzde 26, oldukça yüksek bir rakam. Maalesef otomatik BES’e ilişkin haksız, olumsuz bir kampanya hissediyorum” dedi. Şimşek BES’in Varlık Fonu’nca kullanılmasının gündemde olmadığını dile getirdi.

Ocak ayında yabancı para girişi başladı

Başbakan Yardımcısı Şimşek, ekonomik durumun hissedildiği kadar kötü, öngörülen kadar da güçlü olmadığını söyleyerek, referandum sonrası canlanmanın başlayacağını açıkladı. Belirsizlik ortadan kalkar kalmaz öngörülebilirliğin artacağını belirten Şimşek, döviz kurundaki dalgalanmanın etkisinin azalıp azalmadığı yönündeki soruyu ise şöyle cevap verdi: Merkez Bankası faizi artırdı ve bu etkili oldu. Ayrıca ocak ayının ilk haftasından sonra ciddi bir şekilde gelişmekte olan ülkelere, Türkiye’ye de çok ciddi fon akışı başladı. Aslında küresel yatırımcılar Türkiye’ye ocak ayında para koydular. Dolayısıyla bu iki faktör etkiledi. Özellikle 2017, 2018’de Türkiye’ye fon akışı olur, Fed faiz artırsa dahi olur.

Döviz riskine koruma

Şimşek, reel sektörün döviz borçlarında ciddi bir açık pozisyonu bulunduğunu belirterek mart sonu itibarıyla makro tedbirleri hayata geçireceklerini bildirdi. Şimşek “Diyelim ki sizin hiç döviz geliriniz yok, sizin döviz ile borçlanmanız için ya tamamen hedging getireceğiz, yani bir finansal koruma. Ya da açık pozisyona bakacağız, oraya sınırlamalar getireceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.