Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Taksim'e cami projesi

11 Şubat 2017 Cumartesi::

Taksim'e cami projesini üstlenen işadamı; Osmanlı izleri taşıyacak ve tüm meydana hakim olacak camiyi Sur Yapı'nın sahibi Altan Elmas yaptıracak.

Yazı Boyutu : A A A A

Taksim'e düşünülen caminin projesi, yapılır-yapılmaz tartışmaları sonrası, 2010 yılında imar planlarında otoparkın cami alanı olarak tescillenmesiyle resmileşmişti.

2013'te bu bölge, imar planı iptal olunca 2015'e kadar plansız kalmıştı. 2015'te plan Danıştay'dan tekrar geri gelince burada cami yapımına da onay çıkmıştı.

2015'ten bugüne kadar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle beraber iyi bir proje yapılması konusu tartışıldı, çalışıldı ve alternatifler üzerinde duruldu.

KAMU KAYNAĞI HARCANMAYACAK
Yapının Anıtlar Kurulunda onaylanan arazisi de Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait. Cami projesini hayata geçirmek isteyen hayırsever bir iş adamı da var. Dolayısıyla kamu kaynağı harcanmadan yapılacak bu cami için, belediye ruhsatı da verilmiş durumda.

CAMİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Ruhsatı alan hayırsever iş adamı, iş makinelerini getirdi ve ilk çalışmalarına başladı. Bu çalışmalara kazık çakılarak başlayacak, Anıtlar Kurulunun gözetiminde devam edecek. Kazık çalışması çevredeki binalarda bir tehlike olmasın diye düşünülerek yapılıyor. Süreç bu şekilde yapılacak ve inşaatın yapılması en az iki yıl kadar sürecek.

HAYIRSEVERLER, SUR YAPI ORTAKLARI
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Ahmet Misbah Demircan "İsmimiz mümkünse dursun" diyorlar ama gizlemeye gerek yok. Sur Yapı ortakları bu işi tek başına yapıyor. Sürecin hızlanmasının bir sebebi de bu. Çünkü ihale yok. Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bu işin yapımı konusunda protokolünü yaptı, ruhsatı almış oldu.

ÇİÇEKÇİLERİN YERİ DEĞİŞMEYECEK
İstanbul'a çok güzel projeler hediye eden Mimar Şefik Birkiye'nin dokunuşuyla, caminin tarzı da modern klasik olacak. Caminin şantiyesi kuruluyor. İhalesi de olmadığı için daha rahat ve hızlı çalışılacak. Denetim belediyede, mimarda ve Anıtlar Kurulunda. Mescit, kazı çalışmalarının seyrine göre, bir miktar daha durduktan sonra tamamen kaldırılacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.