Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Türk lirası için de Yenikapı ruhu

29 Kasım 2016 Salı::

Sosyal medya üzerinden, “Dövizi her zaman buluruz lakin vatanı bulamayız. Haydi Türkiye’m! Dolar ve avromuzu bozduruyoruz” hareketi başlatıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Son günlerde doların hızla yükselmesi üzerine Merkez Bankası ve Hükûmet devreye girmiş, çeşitli tedbirler alınmıştı. Merkez Bankası faizleri artırıp, dövizde zorunlu karşılıkları düşürerek, hem TL’ye itibar kazandırmaya hem de piyasada dolar arzı oluşturmaya çalıştı. Hükûmet ise bütün sözleşmelerde dolardan TL’ye geçerek, piyasadaki döviz talebini frenledi. Son hamle ise vatandaşlardan geliyor. Sosyal medya üzerinden yeni bir kampanya başlatıldı. “Dövizini bozdur, Türk lirasına sahip çık” kampanyası ile, tıpkı 15 Temmuz sonrası süreçte olduğu gibi vatandaşların yüklü satış yapması isteniyor. Hain darbe girişiminin ardından da dolar hızla yukarı yönelmiş, 3,10 TL civarına kadar yükselmiş, ancak vatandaşların 10 milyar doları aşan satışıyla birlikte yeniden 3’ün altına gerilemişti. Sosyal medyadaki kampanyada da “Avrupa’nın oyununu bozalım. 15 Temmuz’u kazandık, para ve dünya sevgisi millet olarak kaybettiriyor. Yakışmıyor bize. Dolar ve avromuzu bozduruyoruz, onlar aldırmadan biz saldırıyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir. Dövizi her zaman buluruz lakin vatanı bulamayız. Haydi Türkiyem! Dövizini bozdur kampanyasını başlatıyoruz” mesajları veriliyor. Ayrıca dolar ve avronun üzerinin çizildiği fotoğraflar da paylaşımlarla yer alıyor.

3,40’A KADAR ÇEKİLDİ GÜCÜ ZAYIFLIYOR
Özellikle dış gelişmelerin etkisiyle geçtiğimiz hafta 3,48 TL’ye yaklaşarak rekor kıran dolar; haftanın ilk işlem gününde, sosyal medyadaki kampanyanın da etkisiyle 3,40 TL sınırına kadar çekildi. Sonradan fiyatlar 3,43 TL civarında denge bulmaya çalıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.