Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Doğalgaz indirimi sanayiciyi sevindirdi

1 Ekim 2016 Cumartesi::

Sanayiciler, doğalgaz fiyatındaki yüzde 10'luk indirimin üretim, istihdam ve dış pazarlardaki rekabet güçlerini artıracağını, girdi maliyetlerini de azaltacağını belirtiyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Doğalgazda bugün uygulanmaya başlayan yüzde 10'luk indirimi olumlu karşılayan sanayiciler, bu indirimin üretim, istihdamı ve Türk sanayicisinin dış pazarlardaki rekabet gücünü artıracağı ve girdi maliyetini azaltacağı görüşünde.

Sanayi sektörünün temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı ve bugünden itibaren geçerli olacak yüzde 10'luk doğalgaz indirimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, enerjinin, sanayi sektörü açısından çok önemli bir girdiyi oluşturduğunu belirterek, özellikle enerji yoğun maliyetli sektörler açısından yüzde 10'luk bu indirimi son derece değerli bulduklarını söyledi.

Bahçıvan, "Çünkü bu indirim küresel ekonomide yaşanmakta olan durgunluğun da etkisiyle dış pazarlarda rekabet etmekte zorlanan sanayicilerimize bir nebze de olsa rahat bir nefes aldıracak, rekabet gücüne katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Bahçıvan, bu indirimin Türk sanayicilerin dış pazarlardaki rekabet gücünü artıracağını sözlerine ekledi.

"İstihdam ve üretim alanlarında katkıları olacak"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca ise "Hane halkı kadar sanayiciyi de son derece sevindiren bu kararın istihdam ve üretim alanında katkıları olacaktır" dedi.

Koca, doğalgazda bugün uygulanmaya başlanan indirimin ülke ekonomisini canlandıracak gelişmelerden olduğunu dile getirerek, "Hane halkı gibi ekonomiye yön veren iş adamları olarak bizler de bu karardan son derece memnun olduk. Ayrıca alınan bu kararın ekim ayından itibaren uygulanacak olması ayrı bir sevinç kaynağı" diye konuştu.

Sanayicinin doğalgaz kullanımının kış ayı ortalamasının 2500 milyon metreküpleri bulduğunu ifade eden Koca, indirim sonrası gider anlamında ciddi bir oranda rahatlama olacağının altını çizdi.

Hükümetin ekonomi çevrelerinin isteği doğrultusunda reformlarına devam ettiğini ve yatırım ortamını iyileştirdiğini aktaran Koca, 2023 hedeflerine adım adım ilerlendiğini bildirdi.

Koca, ekonomide gerçekleştirilen reformların ve atılan cesur adımların öneminden bahsederek, bundan sonra atılacak her adımda ASKON olarak hükümetin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.