Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Yatırım Paketi bölgedeki vatandaşları heyecanlandırdı

4 Eylül 2016 Pazar::

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi bölgedeki vatandaşları heyecanlandırdı.


Yazı Boyutu : A A A A

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır’da yatırım destek paketini açıkladı. Terörden zarar gören 7 bölgeye 10 milyar yatırım yapılacağını duyuran Başbakan Yıldırım, 4 yılda 60 milyar lira kamu, 80 milyar lira özel olmak üzere toplamda 140 milyar yatırım yapılacağını ve bölgede ciddi istihdamlar oluşturulacağını açıkladı. 23 ilde 67 bin konut yapılacağının müjdesini de veren Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı yatırım destek paketi bölge insanını heyecanlandırdı.

SİİRTLİLER PAKETTEN UMUTLU
Siirtli vatandaşlar, Başbakan Binali Yıldırım’ın bölgenin ekonomik yatırım paketi ile ilgili Diyarbakır’da yaptığı konuşmayı televizyonda can kulağıyla dinledi.
Güres Caddesi’nde bir çay bahçesinde kurulan led ekran televizyondan Başbakan Yıldırım’ın konuşmasını dinleyen Siirtli vatandaşlar, özellikle bölgeyi ilgilendiren ekonomik yatırım paketinden memnun olduklarını aktardı. Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı ekonomik paketini canı gönülden desteklediğini belirten Mehmet Tetik adlı vatandaş, güvenlik sorunu çözülürse bölgenin bu ekonomik yatırım paketiyle canlanacağını aktardı. Tetik, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu için yapılan bu kalkınma paketi bence geç kalınmış bir şeydir. Eğer ki bu projeler önceden yapılmış olsaydı birçok önemli sorunumuzu hallederdik. Bu proje bugün hayata geçerse yerli olan iş adamları buna yönelik bir cesaret kendinde bulur ve bölgeye yatırım yapmaya gelir. Hatta inanıyorum ki batıdaki iş adamları da kendinden buraya akıp edecek. Güneydoğu Anadolu bölgesi iş adamları hep batıya akın etti. Eğer bu teşvik ve hibeler, aynı zamanda bölgedeki güvenlik sağlanırsa batıya giden bölge iş adamları geri dönüş yapar ve aynı zamanda batılı iş adamları da gelip buraya yatırım yapar. Bu projeleri canı gönülden destekliyor ve bu yatırım paketlerin açılmasını Başbakan ve Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz" dedi.

BAŞBAKAN’IN AÇIKLAMALARI ELAZIĞLILARI SEVİNDİRDİ
Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’dan verdiği müjdeler Elazığlıları da sevindirdi. Başbakan Yıldırım’ın açıklamasını Elazığlı vatandaşlar kahvelerde heyecanla izledi. Elazığ’ın isminin geçmesinden büyük mutluluk duyan vatandaşlar, kentin yatırımlara ihtiyacı olduğunu söyledi.
Yatırımların açıklandığını ve içinde Elazığ’ın da yatırım bölgesinde olduğunu belirten Nevzat Saylan, "Umarım Elazığ için iyi şeyler olur. Tabi ki esnaf içinde millet içinde hayırlı gelişmeler olmasını istiyoruz. Elazığ kalkınmaya öncelikli iller arasındadır. Doğunun incisidir. Başbakanımızın açıklaması bizi sevdirdi" diye konuştu.
Hainlerin amacının Türkiye’yi bölmek olduğunu dile getiren İlhan Çetinkaya, "Dertleri Kürt değil. Aslında Kürtlerin derdi PKK’dır. Devletimiz de bir daha bu yatırımlarla, teşviklerle Kürt’ün ve halkımız yanında olduğunu gösterdi. Bir ayrım olmadığını gösterdi. Çok güzel bir teşvik ve yatırım oldu. Elazığ için de sevindik ve mutlu olduk" şeklinde konuştu.
Elazığ’ın yatırımlar anlamında geride kaldığını ifade eden Cemil Dağaşan, Başbakan Yıldırım’ın açıklamasının Elazığ için çok büyük bir umut ışığı olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.