Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Kampanyalar konutta yüzde 35 avantaj sağladı

8 Ağustos 2016 Pazartesi::

Emlak Konut ve GYODER’in 0.70 faizle başlattığı kampanyalar konutta yüzde 30-35 indirimle yatırımcıya avantaj sağladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Darbe girişiminin ister istemez Türkiye’deki bir çok insanın, sektörün, kuruluşun dengelerini bozduğunu ifade eden Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Kalkışmanın birtakım etkileri oldu ama her şerde bir hayır söylemiyle, belki de Türkiye’nin yeniden yapılanmasına, ayağa kalkmasına çok daha büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Herkesin burda bir fedakârlık yapması gerekiyor” dedi. Habertirk'ün haberine göre; Emlak Konut GYO ve Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’nin (GYODER) düzenlediği kampanyalara dikkat çeken Akbalık, gayrimenkul sektörünün üzerine düşen görevi gönüllü yaptıklarını dile getirdi.


KAMPANYA FİYATLARI
Akbalık bankacılık sektörüne de çok önemli görevler, sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak şöyle konuştu: “Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik tek başına yeterli değil. Çünkü ekonominin bütün çarklarının eşzamanlı olarak dönmesi gerekiyor. Bankacılık sektörü Türkiye’de son 10 yılda çok ciddi paralar kazandı. Kâr marjlarına baktığınız zaman, dünyadaki hiçbir ülkede böyle bir kârlılık oluşmadı. Bu nedenle bankacılık sektörünün, yüksek kârlılığını borçlu olduğu milletimiz ve ülkemiz için harekete geçmesi, atacağı cesur adımlarla, ülke ekonomisinin eskisinden daha da dinamik bir hale gelmesine katkıda bulunması elini taşın altına koyması gerekiyor.”

KAMPANYALAR UCUZLATTI
Gayrimenkulun uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu dile getiren Ahmet Akbalık, gayrimenkul piyasasında orta ve uzun vadede harhangi bir risk görmediklerini belirtti. Akbalık, bu dönemde yapılacak yatırımların büyük kârlılık potansiyeli taşıdığını ifade etti. Emlak Konut GYO’nun, GYODER’in hayata geçirdiği kampanyaların yatırımcılara çok önemli fırsatlar sunduğunun altını çizen Akbalık, bu kampanyanın konutta yüzde 30-35 oranında bir ucuzlamaya sebep olarak, yatırımcıya avantaj sağladığını, şu anda yatırım yapmanın zamanı olduğunu belirtti.

"KAOS YABANCIYI TEDİRGİN EDİYOR"
Fiziksel ve yatırımsal güven ortamının yabancı yatırımcıların en önemli paritesi olduğuna dikkat çeken Ahmet Akbalık, bir ülkede güven ortamı, iktisadi yapı ve sürdürülebilirlik kavramlarının aynı çatı altında birleştirilmesi durumunda sermayenin yer bulacağını, yatırımların devam edeceğini belirtti. Ahmet Akbalık şöyle devam etti: “Eğer siz bir yatırımcıya iskânı alınmış bir tapuyu veriyorsanız, yarın öbürgün o binayla ilgili bir iskân problemi yaşaması kaos olur. İmar alınmış, ruhsat alınmış, iskânı alınmış bitmiş, bu artık sorgulanmamalı, dava açılmamalı. Bu kaos yabancının en çok kabullenemediği, anlayamadığı, tedirgin olduğu unsurlardan bir tanesi.”

"TÜRKİYE'NİN İMAJI İÇİN ORTAK SÖYLEMLE HAREKET ETMELİYİZ"
Türkiye’nin imajının markalaşmak için önemli olduğunu belirten Ahmet Akbalık, darbe girişiminin ülke imajında zedelenmeye sebep olduğunu ifade etti. Bu gerekçeyle hem şirketlerin, hem kamunun hem sivil toplum örgütlerinin Türkiye’nin yurtdışındaki imajını düzeltmek için elbirliğiyle hareket etmesinin, ortak bir söylem oluşturmasının zorunlu olduğuna dikkat çeken Akbalık, “Fuarlarda, düzenlenen etkinliklerde herkes parça parça, elindeki donelerle Türkiye’yi anlatmaya çalışıyor. Devletin de ülke tanıtımında ortaya koyduğu bir strateji olmalı. Herkes o ortak dili benimseyip, özümserse, ortak bir dil kullanılabilirse, ülkenin imajı düzeltilebilir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.