Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

İstanbul alarm veriyor, Antalya EXPO sayesinde nefeslendi

23 Mayıs 2016 Pazartesi::

Türkiye, terör olayları ve Rusya'nın etkisiyle turizmde sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Rus uçağının düşürülmesinden sonra "Uçak asıl Antalya'ya düştü" yorumları yapan Antalyalı turizmciler, Expo'nun etkisiyle az da olsa nefeslendi.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) "Nisan 2016 Ülke Performans Raporu"ndan derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde nisan ayında doluluk oranları yüzde 66.9’dan yüzde 52.2'ye geriledi. İstanbul'da aylık bazda kan kaybının yüzde 30'u aştığı görüldü. İstanbul’daki doluluk oranı da yüzde 74’ten yüzde 50.3’e gerileyerek son 10 yılın en sert düşüşüne gerçekleştirdi. Bu durum oda fiyatlarını ortalama 130.1 avrodan 114.8 avroya düşürdü.

Yıla kötü başlayan Antalya'da ise Expo sebebiyle turist sayısında geçen yıla göre artış görüldü. Kentte, geçen yılın nisan ayında yüzde 50.6 olan doluluk, bu yılın aynı ayında yüzde 51'e çıktı. Ankara ise oda fiyatlarındaki artışla dikkat çekti. Başkent'te otel dolulukları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.2 azalarak yüzde 61.9'a düştü. Geçen yıl bu oran yüzde 69.8 seviyesindeydi. Ankara'da oda fiyatları da 80.7 avrodan 88.7 avroya çıktı.

Son yıllarda Karadeniz'de gelişmeye başlayan doğa turizmi, göller sayesinde gelişecek. Özellikle Doğu Karadeniz yaylaları ve göller, çekim merkezi olacak. Ordu Valiliği'nin başlattığı 'Hedef 1 milyon turist' projesinin tanıtımında da göller ön plana çıkarılıyor. Giresun'da Gölyanı Yaylası, 1530 metre yükseklikte yer alıyor. Artvin'in Borçka ilçesindeki Karagöl, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başlarken, en fazla turist çekenlerden Uzungöl'ün yanı sıra Sera Gölü, Haldizen deresi de kentin en iddialı alanlarından... Kentte ayrıca trekking ve kuş gözlemciliği için Şekersu, Demirkapı, Yaylaönü gibi yaylalar da turist bekliyor. Gümüşhane ve Bayburt ise tarih, kültür ve doğa turizminde iddialı geliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.