Bugün: 23 Kasım 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

HR 19. Eğitimciler Zirvesi yapıldı

16 Mayıs 2016 Pazartesi::

HR 19. Eğitimciler Zirvesi, 11-12 Mayıs 2016 Shereton İstanbul Ataşehir Hotel

Yazı Boyutu : A A A A

Eğitimciler Zirvesi Günlüğü – Birinci Gün
Gündüz Güldamlası 11/05/2016 Eğitim ve Gelişim, Kurumsal Eğitim
HRdergi’nin düzenlediği Eğitimciler Zirvesi’nde biz de Tofaş Akademi olarak mavi yakalı çalışanlarımıza ve mavi yakalı liderlerimizin işe alımdan hat başına gidene kadar olan oryantasyon sürecini, işe uyum sürecini hızlandıran teknik ve davranışsal eğitim programlarımız aktardık.

Bu yıl 19.su düzenlenen zirvedeki oturumlarda konuşulan konular hakkında sizlere kısa bilgiler vermek istiyorum.

Tuna Kiremitçi; Hikayeleştirme Sanatı

Roman, şarkı yazarı ve şarkıcı Tuna Kiremitçi; Hikayeleştirme Sanatı oturumunda bizlere hayatımızda neden hikayelerin olduğunu, bilinen ve beklenen / öngörülen sonuçlardan hikaye oluşamayacağını, her hikayenin bir kahramanı olduğunun ve bu kahramanın hikaye süresince değişebileceğini, hikayelerin çatışmalardan ortaya çıktığını, kısaca hikayenin heryerde olduğunu anlattı.

Saynur Önen, Türk Telekom Akademi Entegre Yetenek Yönetim Sistemi: Orkestra

Türk Telekom Akademi ve Yetenek Geliştirme Direktörü Saynur Önen, Türk Telekom Akademi Entegre Yetenek Yönetim Sistemi: Orkestra oturumunda Türk Telekom’un birleşme sürecindeki terfi, yetenek ve performans yönetim sürecini, gelişim okullarını ve nasıl gelişim imkanları sunduklarını paylaştı.

Elif Turgay, Mavi Dünyada Hızlı İşe Uyum Çalışmaları

Tofaş ve Tedarikçi Ağı Akademisi Yöneticisi Elif Turgay, Mavi Dünyada Hızlı İşe Uyum Çalışmaları oturumunda Tofaş’ın Fiat Egea Projesi’nden dolayı 3’lü vardiyaya geçişi ve yoğun mavi yaka işe alımı sonrasında mavi yakalı çalışanların iş süreçlerine fiziksel, teknik ve davranışsal olarak nasıl hazırlandığı, liderlerin nasıl geliştirildiği hakkında bilgi verdi ve deneyimlerini paylaştı.

Ayşen Kapran ve Murat Yeşilyurt, VUCA Çağında liderlik

TİM Danışmanlık firmasından Ayşen Kapran ve Murat Yeşilyurt, VUCA Çağında liderlik oturumunda bize VUCA’yı (Volatility-dalgalanma, Uncertainty-belirsizlik, Complexity-karmaşıklık, Ambiguity-muğlaklık) ve 4. Sanayi Devrimi’nin gerektirdiği hızlı karar alabilme, hızlı aksiyon alabilme, çevik ve esnek olabilme, kendini sürekli geliştirme yetkinlikleri nasıl geliştirdiklerinden bahsetti.

(Daha önce 4. Sanayi Devrimi sonrası ihtiyacımız olacağı düşünülen yetkinlikleri paylaşmıştım. Buradan okuyabilirsiniz.)

Sinem Tüzer; Macera Dolu Bir Performans Hikayesi, Manş Denizi Geçişi

Deloitte İnsan Kaynakları Müdürü, Sinem Tüzer; Macera Dolu Bir Performans Hikayesi, Manş Denizi Geçişi oturumunda, kendisinin de aralarında olduğu 4 Türk kadının yüzerek Manş Denizi’ni geçişini, bu geçişe hazırlık sürecini ve bu büyük başarılarını paylaştı.

Derya Babuç; DeğerSİZ misiniz? Değer SİZSİNİZ

DB Positive firmasından Derya Babuç; DeğerSİZ misiniz? Değer SİZSİNİZ oturumunda, korku, kaygı, mutsuzluk, başarı gibi kavramların hayatımıza nasıl yön verdiğini, insan hayatında değerlilik ve yeterlilik kavramını kendimizden örneklerle aktardı.

Derya Hanım’dan çocukların 2-6 yaşlarında yeterlilik kavramını oluşturmasında en önemli paya sahip olan babalara bir tavsiye; Niyetiniz çocuğunuz için bisiklet almak olmasın, niyetiniz çocuğunuza bisiklete binmeyi öğretebilmek için bisiklet almak olsun.

Nur Türeli ve Ufuk Özdemir; Gelişimin Manifestosu

Kibar Holding İnsan Kaynakları Direktörü Ufuk Özdemir ve Yetenek Yönetimi ve Gelişim Yöneticisi Nur Türeli; Gelişimin Manifestosu oturumunda, 9 box metodolojisi doğrultusunda ortaya çıkan performans ve potansiyel matrisini, Kibar Kariyer Okulu’nun gelişim faaliyetlerini ve gelişim merkezi uygulamalarını paylaştı.

Uzman Psikolog Aslı Taş Kayabaş; Gelişimcilerin Yeni Odağı: Psikolojik Sermaye

Kuzey Gelişim Akademisi firmasından Uzman Psikolog Aslı Taş Kayabaş; Gelişimcilerin Yeni Odağı: Psikolojik Sermaye oturumunda, yetkinliklerimizi uygulama becerimizi şekillendiren psikolojik sermayemize, iyimserlik, umut, öz farkındalık, psikolojik dayanıklılık kavramlarından, bu kavramların hayatımıza nasıl etki ettiğini ve psikolojik sermayesi güçlü olan çalışanların iş dünyasındaki durumlarını aktardı.

Aslı Hanım’dan bir tavsiye; işe alımda psikolojik sermayeyi ölçmek için adayların iyi niyetine -eski iş yeri veya yöneticisi hakkındaki görüşleri-, çalışkanlığına -mesai veya yoğun iş temposu olması durumundaki görüşü, boş zamanlarında neler yaptığı-, gelişime açık olmasına -kendine nasıl yapıyor, nelerle ilgileniyor-, bakabilirsiniz.

İrem Erol; Pozitif Kurumsal İklimin Mimarları: Dayanıklı Liderler

Talenttouch firmasından İrem Erol; Pozitif Kurumsal İklimin Mimarları: Dayanıklı Liderler oturumunda, dayanıklı liderlerin yani unvan veya hiyerarşiden bağımsız olarak, işler planlandığı gibi gitmediğinde başarısızlığı ya da zorlukları bir bitiş olarak görmeyen, aksine zorluklarla başa çıkma eşiği yüksek liderlerin kurumun iklime pozitif etkilerini aktardı.

(İrem Hanım’ın da sunumunda bahsettiği gibi, Suzanne C. Kobasa, dayanıklılığın üç önemli unsuru olarak; aşılacak bir zorluk, kendini adama, kişisel kontrolü belirtmiştir. Kaynak: Wikipedia)

Vildan Korkmazyürek; Doğuş Otomotiv İç Mentorluk Programı

Doğuş Otomotiv Eğitim Birimi Yöneticisi Vildan Korkmazyürek; Doğuş Otomotiv İç Mentorluk Programı oturumunda Doğuş Otomotiv’de uyguladıkları iç koçluk programı, mentor ve mentee seçim, gelişim, yönetim, iletişim süreçlerini, envanterlerini ve süreç hakkındaki tavsiyelerini paylaştı.

Dr. Özgür Bolat; Liderin, Başarının ve Mutluluğun Psikolojisi

Akademisyen, yazar Dr. Özgür Bolat; Liderin, Başarının ve Mutluluğun Psikolojisi oturumunda bizlere iç ve dış kaynaklı motivasyon faktörlerini, insanların başarı, bağlanma, anlama ve güç ihtiyaçlarının karakterini, başarı ve liderlik potansiyelini nasıl etkilediğini anlattı.

Özgür Bey’den biz anne babalara bir tavsiye: “Ailede gerçek sevginin göstergesi oyundur. Oyun; güven, sevgi ve neşeyi doğurur. Otoriter babalar çocuklarıyla oyun oynamaz ve evdeki diğer insanlara otoritenin kendisi olduğunu göstererek sevgi ortamının çıkmasını engeller. Ailede gerçek sevgi olmazsa, cocuk ileride ortaya çıkan sorunları kapatmak isteyecek ve mutlu bir insan dolayısıyla lider olması mümkün olmayacaktır.”

Çağla Subaşı, Koçluğa Koçluğun Kurumsal Etkileri: Bir Süpervizyon Yolculuğu…

Sandoz Eğitim Müdür, Çağla Subaşı; Koçluğa Koçluğun Kurumsal Etkileri: Bir Süpervizyon Yolculuğu oturumunda, Sandoz’da şirket için koçluk yapan supervizor ve yöneticiler için gerçekleştirdikleri koçluğa koçluk gelişim programını ve oluşturduğu etkiyi paylaştı.

İlk oturum arasında BD Positive’den Derya Hanım’ın bize bir süprizi oldu. Türkmax Gurme’deki programını da zevkle izlediğim Uğur Volkan Uysal’la birlikte düzenledikleri atölye katılımı için çekiliş yaptılar.

Mehmet Çelikpençe; Eğitim Uygulamalarında Farklı Bir Bakış: Eğitimin Geri Dönüşü (ROT: Return on Training)

Albaraka Akademi Yöneticisi, Mehmet Çelikpençe; Eğitim Uygulamalarında Farklı Bir Bakış: Eğitimin Geri Dönüşü (ROT: Return on Training) oturumunda Kirkpatrick’in 4 seviyeli eğitim değerlendirmesi ve Jack Philips’in 5 seviyeli eğitimin geri dönüşü (ROI: Return on Investment) modelinden farklı olarak geliştirdikleri eğitimin geri dönüşü (ROT: Return on Training) uygulamalarını paylaştı.

Volkan Bilenler; Deneyimletebildiklerimizden misiniz? Sanal Gerçeklik Uygulamalarıyla İkili Varoluş Deneyimi Yaşamaya Hazır mısınız?

Dracolex firmasından Volkan Bilenler; Deneyimletebildiklerimizden misiniz? Sanal Gerçeklik Uygulamalarıyla İkili Varoluş Deneyimi Yaşamaya Hazır mısınız? oturumunda sanal gerçekliğin tarihi, sanal gerçeklik teknoloji ile yapılabilecekler hakkında bilgi verdi.

Ömer Şap; Kırmızı Okyanusun Mavi Dalgalarını Öğrenmek

Turkcell Global Bilgi Eğitim, Gelişim ve İşe Alım Müdürü Ömer Şap; Kırmızı Okyanusun Mavi Dalgalarını Öğrenmek oturumunda W. Chan Kim ve Renée Mauborgne tarafından yazılan mavi okyanus stratejisi kitabında yer alan, kırmızı okyanuslardan kaçıp, mavi okyanuslarda var olmak için gerekli olan Yok Et – Azalt – Yükselt – oluştur metodolojisini ve bu metodoloji doğrultusunda gerçekleştirdiği uygulamaları paylaştı.

Mavi okyanus stratejisi hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.

Dani Benreytan & Özlem Sarıoğlu; Biz Sizin Bildiginiz Koçlardan Değiliz! Geleneksel Koçluk’tan Koçluk 2.0’a

Insparkus firmasından Dani Benreytan ve Özlem Sarıoğlu; Biz Sizin Bildiginiz Koçlardan Değiliz! Geleneksel Koçluk’tan Koçluk 2.0’a oturumunda interaktif koçluk ile yüz yüze koçluk, video görüşmesi ile koçluk, telefon görüşmesi ile koçluk, chat (WhatsApp gibi bir ortam üzerinden) ile koçluk ve e-posta üzerinden koçluk gibi diğer koçluk tiplerini ihtiyaç ve kaynaklara göre karma bir yapıda sunulmasını kapsayan koçluk 2.0 yaklaşımlarını anlattılar.

Pınar Şener Harput; Biz Bize Yeteriz

Atu Duty Free Genel Müdür Vekili, Pınar Şener Harput; Biz Bize Yeteriz oturumunda ATÜ stilini, kültürünü yaygınlaştırmak için hazırladıkları ATU Style eğitim / zirve programını, bu programdaki deneyimlerini ve kazanımlarını paylaştı.

Derya Tekin Yusuf; Çelebi Bir Okul…

Çelebi Grubu İnsan Kaynakları Başkanı Derya Tekin Yusuf; Çelebi Bir Okul oturumunda sivil havacılık fakülteleri ile yaptıkları işbirliklerini, eğitime verdikleri destekleri, yeni yönetici geliştirme ve iç mentorluk programını, Çelebi Akademi’nin faaliyetlerini paylaştı.

Derya Hanım, Türkiye’de işsizliğin değil “mesleksizliğin” olduğunu ve bunun önüne geçebilmek için şirketleri yaptığı işler üzerine eğitim veren meslek liselerine, meslek yüksek okullarına veya üniversitelere destek vermesi ve ihtiyaçlarına göre öğrencilere çeşitli gelişim imkanları sağlaması gerektiğini iletti.

Yücel Atış; Eğitim Bölümlerinin Geleceği 2025’de Nasıl Bir Eğitim ve Gelişim Yönetimi Olacak? Hazırlanmaya Başlayın

Prometheus Danışmanlık firmasından Yücel Atış; Eğitim Bölümlerinin Geleceği 2025’de Nasıl Bir Eğitim ve Gelişim Yönetimi Olacak? Hazırlanmaya Başlayın oturumunda eğitim bölümlerinin şirketin iş sonuçlarına / hedeflerine ulaşması için varolduğunu, eğitim birimlerinden; şirketlerin hayatta kalması için uygulamaların tasarlamasını, erken uyarı sistemleri geliştirmesini, duygu ve bilimi birlikte kullanmasını, öncülük ve gelecek oluşturmak için motivasyon oluşturmasını, çeviklik, hız ve uyum yeteneği kazandırmasını, bölüm / takım hedeflerinin gerçekleştirmesi için destek olmasını, yüksek tempoda çalışmasını, yenilikçiliği ve girişimciliği desteklemesini, sürekli öğrenmesini, en iyileri yönetebilmesinin beklendiğini, bunun için de dünyada eğitim bölümlerini insan kaynakları fonksiyonundan ayrıldığını anlattı.

Yücel Bey değişen dünyayı anlayabilmemiz için kesinlikle okumamız gereken 3 kitabı da paylaştı.

Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital, Thomas Piketty,İş Bankası Kültür Yayınları
Big Data @ Work, Thomas Davenport, Türk Hava Yolları Yayınları
Sade, Begüm Başoğlu, Ege Erim, Okuyan Us Yayınları
www.cevizakademi.com/egitimciler-zirvesi-gunlugu-birinci-gun/

Kaynak: www.cevizakademi.com/egitimciler-zirvesi-gunlugu-birinci-gun/ , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.