Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Yabancı ekonomistler faiz kararını yorumladı

21 Nisan 2016 Perşembe::

Yabancı ekonomistler Merkez Bankası'nın faiz koridorundaki indirim kararını değerlendirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Merkez Bankası, piyasa beklentisi dahilinde, faiz koridorunun üst bandında 50 baz puanlık indirime gitti. Kararı yabancı uzmanlar masaya yatırdı.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizlerde indirime gitmesinin parasal politikada sadeleşme konusunda küçük bir adım olduğunu belirtti.

'Faizde aşırı gitmesini düşünmüyoruz'

TCMB'nin yeni Başkanı Murat Çetinkaya'nın temkinli davrandığını aktaran Matys, " Yeni başkanın faiz oranlarında aşırı indirimlere gitmesini düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

TL'nin dolar karşısında istikrarlı duruşunu sürdürdüğü sürece bankanın faiz koridorunu kademeli olarak daraltacağını dile getiren Matys, TCMB'nin faizlerde indirime gitmesinin parasal politikada sadeleşme konusunda küçük bir adım olduğunu belirtti.

'Pozitif durum devam edebilir'

TD Securities Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Cristian Maggio da iyi piyasa koşullarının TL’yi desteklemeye devam edeceğini, iç ve dış koşullarda herhangi bir olumsuzluk olmaması durumunda bu pozitif durumun ileriki zamanlarda da devam edebileceğini kaydetti.

Commerzbank Gelişmekte olan Piyasalar Başekonomisti Tatha Ghose ise birkaç ay daha politika faizinin değiştirilmeyerek faiz koridorunun daraltılmaya devam edeceğini aktardı.

'Fed faizleri artırırsa...'

ABD Merkez Bankasının (Fed) tekrar faizleri artırması durumunda TL’nin dolar karşısında düşük bir performans sergileyebileceğini ifade eden Ghose, böyle bir durumda dolar/TL’nin yıl sonuna kadar tekrar 3 seviyesini görebileceğini aktardı.

Berenberg Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland da TCMB’nin genişlemeci para politikasının devam edeceğini ifade ederek, düşük petrol fiyatları ve düşük enflasyonun bankanın faizlerde indirime gitmesini sağlayan faktörler olduğunu aktardı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.