Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

İstanbul konut fiyatı artışında dünya ikincisi

19 Nisan 2016 Salı::

Konut fiyatı artış oranlarına göre yapılan ilk 20 şehir sıralamasında İstanbul dünya 2'ncisi oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

İngiliz emlak şirketi Knight Frank'ın küresel konut şehirler endeksinde 156 kentteki fiyat değişikliklerini hesapladığı rapora göre, Türkiye'de en çok artış yüzde 25'lik oranla İstanbul'da görüldü. Dünya genelinde konut fiyatı artışı ortalamasının yüzde 4,4 olarak belirlendiği çalışmada, İzmir'deki artışın yüzde 16,5 olduğu kaydedildi. Artış oranlarına göre yapılan ilk 20 şehir sıralamasında İstanbul dünya 2'ncisi, İzmir dünya 6'ncısı oldu. Sıralamada Türkiye'deki son il olan Ankara ise yüzde 12,4'lük artışla 13. kent oldu.

TÜRKİYE'DE SIRALAMA DEĞİŞTİ
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce fiyat artışında İstanbul, Ankara, İzmir şeklinde olan sıralamanın, artık İstanbul, İzmir, Ankara şekline dönüştüğünü söyledi. Bu değişikliğin çeşitli sebepleri bulunduğuna dikkati çeken Güleroğlu, "İstanbul'daki çok yüksek artış nedeniyle yatırımcı İzmir'e doğru kaydı. Son 2-3 yıldır Bayraklı ilçesi çevresinde yüksek katlı binalar yapıldı, Manhattan projeleri... Rakamı artıran kısım da o. 1+1 iş yeri 385 bin liradan başlıyor, 1 milyon liraya kadar gidebiliyor. Birçok rezidans tarzı yerler yapıldı. Buralar da 1,5 milyon gibi rakamlar konuşuluyor. Göç, nüfus artışı ve yeni arsa üretimindeki sebeplerin yanı sıra fiyatların artışı biraz da yeni yapılan rezidans tarzı yapılar."

"KÜÇÜK YATIRIMCI İÇİN FIRSAT"
Güleroğlu, yeni yapılan konutların aksine ikinci el konut fiyatlarında ciddi bir fiyat artışı bulunmadığını aktararak, kendisine ev almak isteyen küçük yatırımcıların konut kredisi faiz oranının yüzde 1,20'lerden yüzde birin altına düşmesini beklemesi nedeniyle ikinci el konut satışlarında da durgunluk olduğunu kaydetti. Yılın ikinci 6 aylık bölümünde piyasanın daha hareketli olacağına inandığını dile getiren Güleroğlu, "Burada yatırımcının dikkat etmesi gereken bir nokta var, faiz oranları aşağıya indiğinde konut fiyatları da yukarı çıkacak, arzın talebi karşılayamamasından kaynaklı. Sonuçta küçük yatırımcının ev alacak kişilerin buna dikkat etmesi gerekiyor. Herkes piyasaların yatışmasını sakinlemesini bekliyor. Bu fırsat aslında. Piyasa durgun olduğu için uygun fiyata konut alınabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.