Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Ruslar bu yıl mücevher fuarına gelmedi

13 Mart 2016 Pazar::

Geçtiğimiz yıllarda yüzde 30'unu Rusya'dan gelenlerin oluşturduğu İstanbul Jewelry Show'da, bu yıl Rus ziyaretçilerin ilgisi sınırlı kaldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, İstanbul Jewelry Show'a Rusların politik nedenlerden dolayı gelemediğini belirterek, "Bu fuar için gelenlerin otelleri rezerve oranı eskiden yüzde 30 iken şu anda bir tane bile Rus rezervesi yok" dedi.

Güner, yaptığı açıklamada, İstanbul Jewelry Show'a Rusya'dan ziyaretçi gelmediğini belirterek, firmaların ve iş adamlarının aralarında bir sorun olmadığını kaydetti.

Ortamın bir şekilde düzelmesi ve eski durumun sağlanması isteğini ifade eden Güner, "Onlar politik nedenlerden, korkularından dolayı gelemiyorlar. Fuarda bir elin parmakları kadar Rus var. Bu fuarın yüzde 20'si Ruslara hitap ediyordu ama şu anda yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Güner, fuar için gelen Rusların otelleri rezerve oranının eskiden yüzde 30 olduğuna vurgu yaparak "Şu anda bir tane bile Rus rezervesi yok" dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesini temenni eden Güner, "Biz de Çin gibi başka pazarlara yönelmeye başladık ama Rusya tek değil,peşinde 14 ülke var" şeklinde konuştu.

'İki ülke insanı birbirini seviyor'

Dünya Elmas Borsaları Federasyonu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO), Moskova Elmas Borsası Başkanı Alex Popov, mücevherat sektörünün Rusya ile Türkiye arasındaki siyasi gelişmelerden olumsuz etkilendiğini belirtti.

Mücevheratçılar olarak ellerinden bir şey gelmediğini ifade eden Popov, "İş yapmak isteyenler için şunu söyleyebilirim; iş tarafındaki her şey kuralına uygun olursa Rusya tarafından da problem olmaz. Bir şeyler yanlış giderse problemler de başlar. Mesela Rusya'da bir Türk mücevherat mağazası var. Türk iş kısmına sorun çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Eğer her şey yasalsa kimse bir şey söyleyemez" diye konuştu.

Rusya'da çalışmak isteyen Türklere baskı yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerine Popov, "Yani daha çok, bir rahatsızlık duyulması şeklinde adlandırabilirim" dedi.

Rus ve Türk mücevherat sektörünün geleceğine yönelik soru üzerine Popov, sorunlar çözülürse geleceğin çok parlak olduğunu, iş adamlarının ve iki ülke insanının birbirini sevdiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.