Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

AB, 3 milyar euroyu ödemeye başladı

4 Mart 2016 Cuma::

AB Komisyonu Üyesi Stylianides, Türkiye’ye sağlanacak olan 3 milyar euroluk yardımın bir kısmının ödenmeye başlandığını açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Krizlerden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Suriyeli sığınmacılar için Türkiye’ye taahhüt edilen 3 milyar euroluk mali kaynak kapsamında yardımların 95 milyon euroluk kısmının ödendiğini belirtti.

Stylianides, AB Komisyonu’nun Berlin temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, Suriyeli mültecilere için Türkiye ile yürütülen işbirliği hakkında bilgi verdi.

Sığınmacı krizinin çözümünde Türkiye ile işbirliğinin büyük önem taşıdığını kaydeden Stylianides, “Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara destek kapsamında, eğitim ve insani yardım alanlarında iki projeye desteğin başladığını duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Christos Stylianides, “55 milyon euro eğitim için, 40 milyon euro da sığınmacıların elektronik kart ile temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri proje için veriliyor. Bugün sağlanan destek toplamda 95 milyon euro” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye övgü

Stylianides, Türkiye’nin bugüne kadar Suriyeli sığınmacılara yaptığı yardımları överken, ocak ayı sonunda Gaziantep’e yaptığı ziyaret ile ilgili gözlemlerini de aktardı.

Sığınmacı çocukların eğitimi için faaliyet gösteren bir merkeze gerçekleştirdiği ziyareti anlatan AB komiseri, “Fevkalade bir iş yapıyorlar. Biz de bunlara verdiğimiz desteği artırıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.