Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

G20'den 'Brexit' uyarısı

28 Şubat 2016 Pazar::

İki günlük Şanghay G20 toplantılarının ardından ortak bir yazılı açıklama yayınlayan dünyanın önde gelen ekonomilerinin maliye bakanları, 'Brexit'in küresel ekonomi için şoka neden olacağı uyarısında bulundu.

Yazı Boyutu : A A A A

dunya.com

Şaghay'daki G20 toplantılarına katılan mali liderler İngiltere'nin AB'den ayrılmasını küresel ekonomi için bir şok olacağını belirtti.

Çin'in Şanghay kentinde bir araya gelen dünyanın en büyük yirmi ekonomisine sahip ülkelerin maliye bakanları İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının (Brexit) global ekonomide büyük bir şoka neden olacağı uyarısında bulundu.

G20'nin açıklamalarını BBC'ye değerlendiren İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, İngiltere'nin AB'den ayrılıp-ayrılmamasını belirlemek için referanduma gitme kararı almasını son derece ciddi bir karar olarak yorumladı.

'İngiltere için nelere mal olur varın siz düşünün'

İngiliz Bakan Osborne,"G20'de bir araya gelen dünyanın en büyük ülkelerinin mali liderleri ortak bir karar alarak İngiltere'nin AB'den ayrılmasının dünya ekonomisi için bir şoka neden olacağını söyledi. Brexit dünya ekonomisi için bir şoka yol açacaksa İngiltere için nelere mal olur varın siz düşünün. Bu bilinmeze doğru bir macaracı seyahat değil son derece önemli bir konu " dedi.

'Dostlar birbirlerine arka çıkıyor'

İngiliz siyasetinde Avrupa Birliği karşıtı olarak bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) Başkanı Nigel Farage ise G20'nin açıklamalarını 'sürpriz değil' diye niteleyerek, "dostlar birbirlerine arka çıkıyor' şeklinde değerlendirdi. Farage, " Büyük ülkelerin toplanıp David Cameron'ı desteklemesi benim için hiç de sürpriz olmadı. Büyük bankalar, büyük şirketler ve büyük hükümetler birbirlerine hep arka çıkar. Ancak bu oy verenleri etkilemez." dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.