Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Gelişmekte olan piyasalara fon akışı azaldı

24 Şubat 2016 Çarşamba::

2015'in son çeyreğinde gelişmekte olan piyasalara fon akışı azaldı. Türkiye, Rusya, Polonya ve Macaristan piyasalarının karşılaştırıldığı raporda, en fazla sermaye çıkışının Türkiye'de yaşandığı belirtildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Yatırımcı İlişkileri Derneği'nden (TÜYİD) yapılan açıklamaya göre derneğin IPREO iş birliğiyle hazırladığı Fon Akışları Raporu yayımlandı. Rapora göre, 2015'in son çeyreğinde bir önceki çeyrekte olduğu gibi gelişmekte olan piyasalara yabancı yatırımlarda azalma yaşandı. Türkiye, Rusya, Polonya ve Macaristan piyasalarının karşılaştırıldığı raporda, söz konusu pazarlar içerisinde son çeyrekte 541 milyon dolar ile en fazla sermaye çıkışının Türkiye'de yaşandığı belirtildi.

Bu anlamda Türkiye'yi 242 milyon dolar ile Rusya takip ederken, yatırımcıların Macaristan'daki risk limitlerini 249 milyon dolar artırdığı kaydedildi.

Rapora göre, 2015'in son çeyreğinde değer odaklı yatırımcılar 472 milyon dolarlık satış yaptı. Kayıpların Kuzey Amerikalı yatırımcıların yatırımlarındaki düşüşün sebep olduğu kaydedildi. Aynı dönemde en çok satış yapan fonlar ABD merkezli Lazard Asset Management, LLC (U.S.) ve Grantham Mayo Van Otterloo & Co. LLC olurken, bunları İngiltere menşeli Aberdeen Asset Managers ve LTD izledi.

Raporda Batı Avrupa merkezli yatırımcıların Asyalı yatırımcıların devam eden satışlarına rağmen Türkiye pazarına geri döndüğü dile getirildi.

Rapora göre yatırım yapan fonların kaynağına bakıldığında elinde en fazla portföy tutanların başında Aberdeen Asset Managers ve Norges Bank Investment Management yer alırken; en fazla alım yapanlar arasında Aberdeen Asset Managers ve BlackRock Investment Management de ilk sıralarda geldi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.