Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

'Türkiye'nin büyüme oranı gıpta edilecek seviyede'

23 Ocak 2016 Cumartesi::

WEF Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez, "Etrafındaki sorunlara rağmen, Türkiye'deki büyüme oranı çoğu ülkenin gıpta edeceği bir seviyede" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sönmez, bu yıl 46'ncısı düzenlenen Davos zirvesinde Türkiye'nin başarıyla temsil edildiğini söyledi. Öte yandan Sönmez Türkiye'nin büyüme oranının birçok ülkeye göre gıpta edilecek seviyede gerçekleştiğini savundu.

Sönmez, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen forumda, AA muhabirine zirveyi değerlendirdi.

WEF adına Koç ailesi ve grubuna,Türk halkına başsağlığı dileyen Sönmez, iş adamı Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ancak fikirlerinin ve ideallerinin yaşatılacağını ifade etti.

Son üç günde Davos zirvesinde çok güzel adımlar atıldığını anlatan Sönmez, şunları söyledi:

"Güç dengeleri değişiyor, ekonomik kalkınma yavaşlıyor. Bunun yanında teknolojinin büyük hız ve boyutta değişimler görüyoruz. Bu üçü ilk defa oldu ve bu konular her toplantıda ele alındı. Örneğin, Güney Afrika Cumhurbaşkanı ve bakanları ile bir toplantı yaptık. Sağlık ve eğitim açısından çok gerideler. Fakat buradaki toplantıdan sonra "Dördüncü Sanayi Devrimi" teknolojilerini kullanarak, daha ileri nasıl atlayabiliriz diye kararlar vermeye başladılar. Bunun etkilerini sanıyorum iki üç sene içerisinde göreceğiz, bunu gelişmekte olan ve gelişen ülkelerde görüyoruz bu açıdan çok mutluyuz."

"Türkiye'nin Davos zirvesine çok katkısı oldu"

Türkiye'nin jeopolitik ve ekonomik anlamda herkesin dikkatini çektiğini ifade eden Sönmez, "Etrafındaki sorunlara rağmen, Türkiye'deki büyüme oranı çoğu ülkenin gıpta edeceği bir seviyede" diye konuştu.

Türkiye'nin foruma pek çok konuda katkısı bulunduğuna dikkati çeken Sönmez, "Bence Türkiye Davos'ta çok başarılı temsil edildi ve güzel konuşmalar gerçekleşti" değerlendirmesini yaptı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.